legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Clauza de stabilitate - prevederi legale

16 Mai 2012
16 Mai 2012
Clauza de stabilitatecontractul de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Specialistii in dreptul muncii au prezentat, pornind de la libertatea partilor de a insera in contractul de munca clauzele asupra carora convin – cu conditia de a nu fi prohibite de lege ori imorale – posibilitatea ca in contractul de munca sa poata fi inserata, cu acordul angajatorului si al salariatului, o perioada minima sau o perioada maxima in care angajatorului ii este limitat dreptul de a dispune concedierea angajatului, iar in cazul in care angajatorul dispune totusi concedierea, el este tinut la plata unei indemnizatii.

Clauza de stabilitate sau de garantare a locului de munca poate fi utilizata intr-un contract incheiat pe o perioada nedeterminata, daca nu prevede renuntarea completa a angajatorului la dreptul sau de concediere, care se bazeaza pe o dispozitie de ordine publica. In schimb, este valida o clauza de stabilitate care doar limiteaza o perioada de timp acest drept al angajatorului, sau ii stabileste conditii mai oneroase decat cele normale de exercitare. Clauza de stabilitate poate fi favorabila nu numai salariatului, dar si angajatorului, atunci cand acesta este interesat sa beneficieze de prestatia unui anumit salariat. Desigur, salariatul poate sa-si dea demisia in perioada in care isi produce efectul clauza de stabilitate.

Transformarea clauzei intr-un drept

Pentru a reprezenta un drept de care salariatul sa se poata prevala, clauza de stabilitate din contractul individual de munca trebuie sa fie clara, adica sa rezulte acordul partilor de a insera in contract o asemenea clauza. Negocierea acestei clauze, fara a fi ulterior cuprinsa in contractul individual de munca, face ca salariatul sa aiba ulterior greutati in a dovedi clauza (poate, in cel mai bun caz, sa beneficieze de marturia persoanelor care au fost de fata la incheierea contractului individual de munca).
 
NOUTATI din Legislatia muncii

TIPARIT: Codul muncii - republicat si actualizat la zi!


Usor de citit, de inteles, de asimilat!

Intrati chiar acum in posesia lucrarii  “Codul muncii - republicat si actualizat la zi” in  format tiparit!
 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]