CE: Consultare publica privind promovarea femeilor la conducerea intreprinderilor

Comisia europeanaconducere intreprinderifemei intreprindericonsilii de conducere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In ciuda solicitarilor comisarului pentru justitie, Viviane Reding, de crestere a numarului de femei din structurile de conducere, rezultatele unui raport publicat recent indica progrese limitate in acest sens in ultimul an. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeana a decis lansarea unei consultari publice, menita sa aduca solutii pentru rezolvarea problemei persistenta a dezechilibrului intre femei si barbati in structurile de conducere ale intreprinderilor din Europa cotate la bursa.

In prezent, in consiliile de administratie ale celor mai mari firme europene, doar unul din sapte membri este femeie (13,7%), cu o crestere minora fata de 2010, cand ponderea femeilor era de 11,8%. in aceste conditii, abia in 40 de ani s-ar putea ajunge la un echilibru semnificativ intre femei si barbati (cel putin 40% pentru ambele sexe).

In plus, in ultimele 12 luni, numai 24 de intreprinderi europene au semnat "Angajamentul privind reprezentarea femeilor in consiliile de conducere", asumarea voluntara de a spori numarul femeilor in cadrul propriilor structuri de conducere cu 30% pana in 2015 si de 40% pana in 2020.

Viviane Reding a declarat ca lipsa femeilor din functiile de conducere "afecteaza competitivitatea Europei si impiedica cresterea economica. Iata de ce, pentru a redresa situatia, unele state membre ale UE - in special Belgia, Franta, Italia, tarile de Jos si Spania - au inceput sa adopte masuri legislative care introduc cote pentru femei si barbati in cadrul structurilor de conducere. tari precum Danemarca, Finlanda, Grecia, Austria si Slovenia au adoptat norme privind echilibrul intre femei si barbati la nivelul conducerii intreprinderilor de stat.."

Consultarea publica este deschisa pana la 28 mai 2012, iar participantii sunt invitati sa isi exprime parerea cu privire la eventuale masuri ce ar trebui adoptate la nivelul UE, inclusiv masuri legislative, pentru rezolvarea problemei reprezentarii inegale a femeilor si barbatilor in structurile de conducere ale intreprinderilor. in urma contributiilor primite, Comisia va adopta, in cursul acestui an, o decizie cu privire la actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda.



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Comisia europeanaconducere intreprinderifemei intreprindericonsilii de conducere

Data aparitiei: 08 Martie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CE: Consultare publica privind promovarea femeilor la conducerea intreprinderilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]