Proiect legislativ de modificare a legii privind auditul intern

audit interngestiunea risculuiaudit publicincadraridrepturi salarizareLegea 672/2002
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.284 din 2010 Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost inaintata Camerei Deputatilor.

Proiectul se refera la includerea auditorilor interni din cadrul Parlamentului in grila de salarizare aplicabila functionarilor publici parlamentari.

Expunere de motive:

In momentul de fata functia de auditor este prevazuta pentru toate institutiile din tara, pe clase superioare de ierarhizare - Administratia Prezidentiala, Secretariatul General al Guvernului, ministere - mai putin in grila de salarizare aplicabila functionarilor publici parlamentari, unde acesta lipseste, deoarece pana in prezent in cadrul Parlamentului Romaniei, prin statul de functii nu a fost prevazuta.

Cu toate acestea, cel putin la nivelul Camerei Deputatilor, Serviciul Audit a fost infiintat inca din anul 2000, angajatii acestui compartiment indeplinind functia de audit intern, conform atributiilor din fisa postului.

In acelasi document se precizeaza astfel ca reprezinta o omisiune faptul ca functia de auditor nu este inclusa in statul de functii, in ciuda faptului ca salariatii acestei structuri indeplinesc exclusiv misiuni de audit.

Se reda, in sprijinul acestei constatari, definitia auditului public intern (Legea 672/2002): "Auditul public intern reprezinta o activitate functional independenta si obiectiva, care da asigurari si consiliere conducerii pentru buna administrare a veniturilor si cheltuielilor publice, perfectionand activitatile entitatii publice. Ajuta entitatea publica sa-si indeplineasca obiectivele printr-o abordare sistematica si metodica, care evalueaza si imbunatateste eficienta si eficacitatea sistemului de conducere bazat pe gestiunea riscului, a controlului si a proceselor de administrare".


Se constata astfel, de catre initiatori, ca de la 1 ianuarie 2012, auditorii interni din Parlamentul Romaniei vor fi singurii auditori publici interni din tara care nu vor beneficia de drepturile de salarizare specifice functiei de auditor odata cu aplicarea noii incadrari pe clase.


Forma initiatorului poate fi consultata aici.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
audit interngestiunea risculuiaudit publicincadraridrepturi salarizareLegea 672/2002

Data aparitiei: 06 Decembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiect legislativ de modificare a legii privind auditul intern Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]