Ministerul Muncii, inconjurat de protestatari pana la 1 octombrie

21 Septembrie 2011
21 Septembrie 2011
proteste munciiMinisterul Munciisectoare activitatesindicalisti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai multe proteste se desfasoara in perioada 21 septembrie - 1 octombrie in fata Ministerului Muncii. La aceste proteste vor participa circa 500 de sindicalisti de la CNS "Cartel Alfa" si Blocul National, ca urmare a nemultumirilor iscate de nefinalizarea negocierilor privind stabilirea sectoarelor de activitate.

Motivatia acestor proteste este confirmata si de Victor Grigorescu, presedintele Filialei CNS "Cartel Alfa" Ilfov care a declarat ca, intr-adevar, manifestatiile din aceasta perioada sunt produse de faptul ca negocierile pentru stabilirea sectoarelor de activitate nu au dus la niciun rezultat.

In consecinta, sindicatele sunt nevoite sa intervina dat fiind faptul ca angajatorii nu isi pot incadra angajatii. O alta problema semnalata de Victor Grigorescu este cea legata de plata salariilor care ar putea fi primite cu intarziere de catre salariati pana cand nu se va ajunge la o solutie concreta.

In primavara acestui an, au fost facute mai multe propuneri din partea confederatiilor sindicale, fiind vizata impartirea economiei in 39 de sectoare de activitate, fapt care ar duce la stabilirea a 40 de salarii minime pe economie, cate unul pe fiecare sector de activitate, la care s-ar adauga sistemul bugetar.

La nivelul Uniunii Europene se aplica deja un astfel de sistem bazat pe cele 40 de sectoare. In schimb, Organizatia Internationala a Muncii sustine o impartire in 21 de sectoare.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]