In ultima perioada, companiile mari din mai multe domenii s-au confruntat cu o lipsa de pregatire din partea candidatilor care nu pot ocupa joburile puse la dispozitie de aceste companii. Astfel, cand vine vorba de software, de HoReCa, de constructii sau de anumite locuri de munca din sectorul medical, candidatii par sa nu se grabeasca sa isi depuna CV-ul pentru aceste oferte de angajare.
Una dintre cele mai probabile cauze e reprezentata de nivelul exigent impus de companii in ultima vreme, dat fiind faptul ca un candidat foarte bine pregatit si cu experienta costa mai putin si este mai profitabil decat un candidat aflat la nivelul entry si caruia compania va trebui sa ii plateasca sesiuni de training pentru dezvoltarea profesionala.
In schimb, atunci cand un loc de munca nu necesita o anumita specializare, CV-urile depuse de candidati ajung si pana la 3.000 pentru un singur job, o diferenta care afecteaza astfel in mod vizibil procesele de recrutare din celelalte domenii.
Un alt aspect care poate fi privit ca o influenta negativa il reprezinta si faptul ca multi dintre cei care ar avea pregatirea necesara sa ocupe un astfel de loc de munca aleg sa plece in strainatate unde salariile sunt considerabil mai mari.
Astfel, pentru un post de Navigation & Connectivity Software Developer a aplicat un singur candidat, iar pentru jobul de Senior Marketing Manager Adobe Business Catalyst a strans circa 30 de aplicatii.
Legis Plus Legislatia Muncii
Portal Codul Muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Noua lege a pensiilor Ghid practic