In presa a aparut recent o informatie conform careia investitorul american George Soros a decis sa pastreze cash aproximativ 75% dintre activele fondului sau de investitii Quantum Endowment Fund. O astfel de miscare pune pe ganduri serios mai multe institutii de creditare care nu cred ca aceasta decizie a fost luata in asteptarea unor noi oportunitati de afaceri.
In realitate, investitorii si bancherii de pe Wall Street par sa isi puna la adapost averile in eventualitatea unui dezastru financiar. Aceeasi strategie o aplica si Banca Centrala Americana, iar publicatiile straine amintesc ca aceasta miscare este specifica pentru fondurile speculative atunci cand se iveste posibilitatea unui eveniment cu risc financiar foarte mare.
Acestia incearca astfel sa isi protejeze investitiile si sa diminueze riscurile astfel incat sa nu fie afectati de ceea ce ar putea urma indiferent de deciziile care se vor lua de catre autoritati si reprezentantii statului.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Diurna legala in Romania si in strainatate
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Atat Fed, cat si Trezoreria Americana se pregatesc in acest moment pentru a face fata situatiei care ar urma zilei de 2 august cand SUA ar putea intra in incapacitate de plata. La tensiunea deja existenta se adauga si informatia furnizata de Larry Summers, fostul consilier al presedintelui Obama, care a declarat ca situatia Statelor Unite ar putea declansa un adevarat Armaggedon Financiar.