Comisia pentru munca nu vrea sa avem mai multe sarbatori legale

30 Iunie 2011
30 Iunie 2011
sarbatori legaleComisia pentru muncacheltuieli bugetare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recent a fost intocmit pentru a doua oara raportul de respingere a initiativei legislative care avea in vedere introducerea a doua noi sarbatori legale, in afara celor deja existente si reglementate in Codul muncii.

Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a respins astfel introducerea de noi sarbatori legale incluse in proiectul de lege 433/2010, adoptat de Senat. Proiectul in cauza propune ca zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza urmatoarele date: 1 si 2 ianuarie, 24 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, respectiv doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale.

Proiectul a propus in prima etapa declararea zilei de 24 ianuarie ca sarbatoare legala, data la care a avut loc unirea Tarii Romanesti cu Moldova sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. In acelasi timp insa, a fost luata in calcul si solicitarea Patriarhiei Romane de stabilire ca sarbatoare legala data de 30 noiembrie, ziua Sfantului Apostol Andrei.

Motivele de respingere exprimate de Comisia pentru munca au in vedere argumentul ca adoptarea acestui proiect duce la reducerea numarului de zile lucratoare dintr-un an, fapt care ar atrage dupa sine cresterea cheltuielilor bugetare. Dezbaterile continua, iar proiectul va fi supus in curand votului final.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]