Trecerea de la privat la stat dezvaluie salarii record

top salariiANAFdeclaratii de averesalarii publice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Romania, asa cum s-a stabilit recent, salariul cel mai mare obtinut in cadrul unei banci detinute de stat ii revine lui Ionut Costea, presedintele Eximbank, acestea inregistrand in trecut incasari lunare de aproximativ 27.000 euro.

Daca in cazul companiilor private, astfel de salarii sunt inca tinute sub cheie, trecerea de la stat la privat a unor institutii si companii a facut ca incasarile care inainte puteau fi doar estimate, sa devina publice si sa uimeasca, in unele situatii, prin valori foarte mari.

Analistii in domeniu considera ca, in acest moment, un salariu la nivel de senior management din companiile inscrise in top 10 din sectorul energiei, e cuprins intre 300.000 - 350.000 euro pe an. Acelasi lucru se intampla si in cazul angajatilor din departamentul de senior management al celor mai mari  companii de stat. Un exemplu in acest sens il reprezinta Marcel Piteiu, seful Romgaz, cu un venit lunar de 1.440 euro in 2009, aflandu-se la conducerea unei companii care desfasoara afaceri in valoare totala de circa 800 de milioane de euro.

In ceea ce priveste veniturile obtinute de angajatii companiilor multinationale, primul salariu facut public a fost cel incasat de Alexandra Gatej care a declarat un salariu lunar de 18.000 euro pe luna inainte de a prelua functia de sef al Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Admininstratiei Prezidentiale.

Si Adrian Baicusi, fostul director general al Siemens Romania, si-a facut public salariul de 20.500 euro pe luna atunci cand a completat declaratia de avere in calitate de director general al Transelectrica. Un alt executiv cu incasari remarcabile este Doru Voicu, cu un salariu de 11.000 euro pe luna, conform declaratiei de avere completate inainte de preluarea functiei de consilier al ministrului economiei Adriean Videanu.

In multe cazuri, unii manageri accepta sa plece din cadrul companiilor si sa preia functii remunerate mai slab decat locurile de munca anterioare. Specialistii considera ca, in astfel de situatii, managerii respectivi au reusit sa atinga nivelul de confort si stabilitatea financiara dorita si isi permit astfel sa se concentreze asupra altor directii, obtinerea unor sume foarte mari de bani incetand sa mai fie obiectivul principal la locul de munca.

In Bucuresti, anul trecut, cel mai mare salariu castigat i-a revenit lui Greg Konieczny, administrator al Fondului Proprietatea. Potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, salariul cel mai mare incasat de un avocat din Bucuresti este de 3 milioane de euro pe luna.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
top salariiANAFdeclaratii de averesalarii publice

Data aparitiei: 30 Iunie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Trecerea de la privat la stat dezvaluie salarii record Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]