Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19

Isabela Alexe
Isabela Alexe
25 Noiembrie 2021
25 Noiembrie 2021
Isabela Alexe
Isabela Alexe
masuri covid-19 angajatoriconsilier codul munciisalariat testat pozitiv covid 19
Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatia generata de amenintarea coronavirus naste probleme absolut noi, cu care nu v-ati confruntat niciodata, si a caror solutionare necesita in mod clar o mana profesionista de ajutor. Ne referim la angajatorii care traverseaza o perioada dificila, in contextul pandemiei cauzate de Covid-19.
 

Ce fel de situatii si probleme apar pe fondul COVID-19?

 
Vorbim aici despre probleme cat se poate de concrete, punctuale, pe care practica ultimelor saptamani le-a scos imediat la iveala. De exemplu:
 
1) Daca aveti un angajat testat pozitiv cu COVID-19, sunteti obligat sa-i anuntati de acest lucru pe colegii lui? In ce conditii?
2) Perioada in care salariatii beneficiaza de zile libere platite conform Legii 19/2020 se inregistreaza in ReviSal?
3) Salariatii care lucreaza de la domiciliu beneficiaza de tichete de masa?
4) Salariatul aflat in autoizolare sau in caratina isi poate desfasura activitatea in regim de telemunca?
5) Daca societatea decide suspendarea tuturor contractelor, inclusiv ale personalului din departamentule de contabilitate si HR, cum se vor depune declaratiile lunare obligatorii?
 
Dar avem si vesti bune! Puteti obtine rapid raspunsurile daca apelati la informatiile exceptionale din Consilier Codul Muncii, detalii aici >>>
 
Consilier Codul Muncii este tot ce va puteti dori in acest context sensibil!
 
Aceasta lucrare constituie pur si simplu garantia ca veti traversa cu bine criza generata de coronavirus! Ea va pune la dispozitie solutii, explicatii, comentarii, recomandari si atentionari pentru orice subiect de legislatia muncii, cu accent pe erorile grave pe care le puteti face!
 
Din cuprins:
 
Concediul de carantina si de izolare - Cele patru situatii in care se poate gasi salariatul aflat in carantina. Declaratia privind instituirea carantinei. Schema privind plata indemnizatiei de carantina. Poate beneficia de concediu de carantina un salariat care lucreaza la domiciliu? Concediul medical pentru boala infectocontagioasa cu izolare. Coduri de indemnizatie pe certificatele medicale: codul 51, codul 05, codul 24.
 
Contractul de munca al persoanelor cu handicap - Procedura de autorizare a unitatilor protejate, aprobata prin Ordinul nr. 846/2021. Drepturile si obligatiile unitatilor protejate. Intrebari si raspunsuri privind achizitionarea de produse sau servicii realizate in unitati protejate.
 
Masuri de urgenta pe perioada crizei COVID-19 - Procedura de acordare a zilelor libere pentru angajatii-parinti. Modelele documentatiei necesare. Majorari salariale pentru unii salariati din domenii esentiale, care nu beneficiaza de zile libere. Cum se acorda, pana la 31 decembrie 2021, indemnizatia de somaj tehnnic? Modele si exemple. Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19, vezi detalii AICI >>>
 

Intrebari vitale in contextul coronavirus la locul de munca

 
Actele normative emise recent (Legea 19, OUG 29, 30, 32 etc.) nu au putut acoperi toate situatiile aparute ulterior in practica. Iata in continuare 10 intrebari simple, dar cu raspunsuri deloc evidente:
 
1. Un angajat poate refuza solicitarea dvs. de a-si presta activitatea in regim de telemunca?
 
2. Persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturi de autor pot beneficia de indemnizatie de somaj tehnic?
 
3. Daca un angajat cumuleaza salariul cu pensia, mai poate beneficia de indemnizatia de somaj tehnic?
 
4. Societatile din domeniul constructiilor care isi intrerup complet activitatea si intra in somaj tehnic mai beneficiaza de facilitatile fiscale la plata salariilor minime de 3.000 lei?
 
5. In cazul suspendarii contractelor de munca pentru somaj tehnic, ce se intampla cu contractele deja suspendate pentru concedii medicale?
 
 
Foarte important!
 
In calitate de abonat la „Consilier Codul Muncii” beneficiati GRATUIT de serviciul de consultanta telefonica, prin care puteti adresa intrebari expertilor care au realizat aceasta lucrare, Profitati acum de OFERTA SPECIALA aici >>>
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]