Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19

masuri covid-19 angajatoriconsilier codul munciisalariat testat pozitiv covid 19
Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatia generata de amenintarea coronavirus naste probleme absolut noi, cu care nu v-ati confruntat niciodata, si a caror solutionare necesita in mod clar o mana profesionista de ajutor. Ne referim la angajatorii care traverseaza o perioada dificila, in contextul pandemiei cauzate de Covid-19.
 

Ce fel de situatii si probleme apar pe fondul COVID-19?

 
Vorbim aici despre probleme cat se poate de concrete, punctuale, pe care practica ultimelor saptamani le-a scos imediat la iveala. De exemplu:
 
1) Daca aveti un angajat testat pozitiv cu COVID-19, sunteti obligat sa-i anuntati de acest lucru pe colegii lui? In ce conditii?
2) Perioada in care salariatii beneficiaza de zile libere platite conform Legii 19/2020 se inregistreaza in ReviSal?
3) Salariatii care lucreaza de la domiciliu beneficiaza de tichete de masa?
4) Salariatul aflat in autoizolare sau in caratina isi poate desfasura activitatea in regim de telemunca?
5) Daca societatea decide suspendarea tuturor contractelor, inclusiv ale personalului din departamentule de contabilitate si HR, cum se vor depune declaratiile lunare obligatorii?
 
Dar avem si vesti bune! Puteti obtine rapid raspunsurile daca apelati la informatiile exceptionale din Consilier Codul Muncii, detalii aici >>>
 
Consilier Codul Muncii este tot ce va puteti dori in acest context sensibil!
 
Aceasta lucrare constituie pur si simplu garantia ca veti traversa cu bine criza generata de coronavirus! Ea va pune la dispozitie solutii, explicatii, comentarii, recomandari si atentionari pentru orice subiect de legislatia muncii, cu accent pe erorile grave pe care le puteti face!
 
Din cuprins:
 
Concediul de carantina si de izolare - Cele patru situatii in care se poate gasi salariatul aflat in carantina. Declaratia privind instituirea carantinei. Schema privind plata indemnizatiei de carantina. Poate beneficia de concediu de carantina un salariat care lucreaza la domiciliu? Concediul medical pentru boala infectocontagioasa cu izolare. Coduri de indemnizatie pe certificatele medicale: codul 51, codul 05, codul 24.
 
Contractul de munca al persoanelor cu handicap - Procedura de autorizare a unitatilor protejate, aprobata prin Ordinul nr. 846/2021. Drepturile si obligatiile unitatilor protejate. Intrebari si raspunsuri privind achizitionarea de produse sau servicii realizate in unitati protejate.
 
Masuri de urgenta pe perioada crizei COVID-19 - Procedura de acordare a zilelor libere pentru angajatii-parinti. Modelele documentatiei necesare. Majorari salariale pentru unii salariati din domenii esentiale, care nu beneficiaza de zile libere. Cum se acorda, pana la 31 decembrie 2021, indemnizatia de somaj tehnnic? Modele si exemple. Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19, vezi detalii AICI >>>
 

Intrebari vitale in contextul coronavirus la locul de munca

 
Actele normative emise recent (Legea 19, OUG 29, 30, 32 etc.) nu au putut acoperi toate situatiile aparute ulterior in practica. Iata in continuare 10 intrebari simple, dar cu raspunsuri deloc evidente:
 
1. Un angajat poate refuza solicitarea dvs. de a-si presta activitatea in regim de telemunca?
 
2. Persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturi de autor pot beneficia de indemnizatie de somaj tehnic?
 
3. Daca un angajat cumuleaza salariul cu pensia, mai poate beneficia de indemnizatia de somaj tehnic?
 
4. Societatile din domeniul constructiilor care isi intrerup complet activitatea si intra in somaj tehnic mai beneficiaza de facilitatile fiscale la plata salariilor minime de 3.000 lei?
 
5. In cazul suspendarii contractelor de munca pentru somaj tehnic, ce se intampla cu contractele deja suspendate pentru concedii medicale?
 
 
Foarte important!
 
In calitate de abonat la „Consilier Codul Muncii” beneficiati GRATUIT de serviciul de consultanta telefonica, prin care puteti adresa intrebari expertilor care au realizat aceasta lucrare, Profitati acum de OFERTA SPECIALA aici >>>
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masuri covid-19 angajatoriconsilier codul munciisalariat testat pozitiv covid 19

Data aparitiei: 25 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noile masuri care trebuie aplicate de angajatori, la locul de munca, pentru limitarea efectelor crizei Covid-19 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]