Neinregistrarea modificarii functiei in Revisal si prescriptie. Cum procedam?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
07 Iulie 2020
07 Iulie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
act aditional revisalschimbare functie si salariumodificare functie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In anul 2014 in cadrul unei societati s-a facut o schimbare de functie si de salariu. Actul aditional de salariu s-a inregistrat in REVISAL, pe cand actul aditional de modificare de functie s-a omis. Se poate inregistra in REVISAL un act aditional datat cu anul 2014? Daca da, cum trebuie sa procedam si care este amenda?
 
 
Raspunsul specialistului:
 
Conform art. 4 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
 
Astfel, in a nouasprezecea zi lucratoare calculate de la data modificarii aveati obligatia sa inregistrati modificarea functiei.
 
Modificarea va fi inregistrata acum cu mentionarea in Revisal la rubrica Data la care produce efecte – data de la care s-a modificat functia din anul 2014.
 
Conform art. 13 alin. (1) din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
 
Astfel, termenul de prescriptie pentru aplicarea amenzilor este de 6 luni de la data savarsirii faptei.
 
In cazul nerespectarii termenului pentru efectuarea unei inregistrari in registrul general de evidenta a salariatilor, cele 6 luni incep sa curga de la expirarea termenului prevazut de lege pentru inregistrare.
 
In consecinta, apreciem ca fapta este prescrisa astfel incat angajatorul nu mai poate fi sanctionat contraventional cu amenda.
 
 
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu pentru PortalCodulMuncii.ro >>
 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]