Pensiile vor fi majorate. Ce ar putea duce insa la taieri in 2021

majorare pensiicrestere pensii 2020taieri pensiimajorare pensii 2020 violeta alexandru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Majorarea pensiilor se va face in acest an, dar se va tine cont de contextul economic si financiar actual. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat ca o majorare in toamna a pensiilor peste posibilitatile bugetare reale poate duce la taieri de pensii in anii urmatori. 
 
"Bineinteles (ca pensiile vor fi majorate in septembrie - n. r.). intr-o decizie pe acest subiect, prima sursa de informatii vine de la Ministerul Finantelor, institutia care are diagnoza incasarilor la buget si are evaluarea corecta a situatiei financiare si a resurselor bugetare. Este o abordare corecta, bazata pe o estimare clara a posibilitatii de mentinere a cresterii si in urmatorii ani - ar fi o tragedie sa faci mariri peste posibilitatile pe care le ai, dupa care sa revii si sa ajungi la taieri. Asa ceva, dupa parerea mea, ar fi o tragedie si nimeni nu-si doreste. Prin urmare, Ministerul Finantelor Publice, in foarte scurta vreme, ne va indica poza corecta a incasarilor la buget in acest moment", a afirmat Violeta Alexandru, intr-un interviu pentru Libertatea, citata de Agerpres.
 
De asemenea, ministrul Muncii a precizat ca nu va propune un procent anume de majorare pana cand nu va discuta cu Florin Citu, ministrul Finantelor.
 
"Noi ne-am angajat sa marim pensiile. Acest mesaj al nevoii de a mari pensiile este clar auzit de catre Guvern si este auzit in sensul puterii de cumparare si a nevoii evidente a acestor oameni pentru cresterea pensiilor. Diferenta dintre noi si PSD este ca noi nu suntem populisti, ceea ce ne costa, dar daca PSD voia sa mareasca pensiile o facea luna urmatoare fata de momentul in care au dat aceasta lege. Nu am de gand sa fie populista, nu vreau sa arunc cu procente, ci eu vreau sa lucrez cu echipa Ministerului Finantelor si sa vedem care sunt posibilitatile in acest moment, dupa aceasta perioada de pandemie, in care economia a fost greu incercata", a precizat Violeta Alexandru. 
 
Totodata, ministrul Muncii a adaugat ca exista o reala determinare pentru majorarea pensiilor.
 
"Avem o reala determinare sa creasca pensiile. Declaratiile pe aceasta tema le va face ministrul Finantelor, pe baza evaluarii pe care o are in pregatire. Nu sunt omul care sa arunce informatii in spatiul public. Eu, in acest moment, sunt interesata sa aud de la colegul meu exact care este situatia bugetului. Eu nu fac genul acesta de politica in care sa-mi calculez in primul rand castigul (electoral - n. r.). Pe mine ma intereseaza sa fim corecti cu oamenii, sa le spunem toate elementele. Pentru mine este important acest test de sinceritate si de rigoare. De promis putem sa promitem toti. Credeti ca mi-ar fi greu sa ma duc acum si intr-o saptamana sa vin cu o lege care sa ramana in istorie Legea Violeta Alexandru mareste cu 80% pensiile? Asta face PSD", a precizat ministrul, potrivit sursei citate.

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare pensiicrestere pensii 2020taieri pensiimajorare pensii 2020 violeta alexandru

Data aparitiei: 07 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensiile vor fi majorate. Ce ar putea duce insa la taieri in 2021 Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]