Certificatul VERDE COVID. Ce a discutat ministrul Sanatatii cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania

certificat covid la locul de muncacertificat verde la serviciucertificat verde covid romania
Certificatul VERDE COVID. Ce a discutat ministrul Sanatatii cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Sanatatii a avut o prima intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri privind necesitatea pregatirii masurilor de sanatate publica pentru controlul unui potential val pandemic.
 
In cursul zilei de 20.12.2021, a avut loc o intalnire online cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, in contextul pregatirilor de aprobare a legislatiei care sa asigure limitarea raspandirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptata situatiei din Romania si trebuie sa tina seama de interesul de sanatate publica, dar si de nevoia de functionare corespunzatoare a economiei.
 
Reprezentantii companiilor au discutat cu ministrul Sanatatii elementele legate de solutiile pentru asigurarea continuitatii activitatii economice. Acordarea de catre Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agentilor economici la situatia creata de introducerea certificatului COVID-19 si va fi favorabila controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus in momentul inregistrarii unei cresteri sustinute de 3 saptamani consecutive a numarului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renuntarea la el se va face dupa ce trendul devine descendent iar incidenta cumulata scade sub 1.
 
Ambele parti si-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei a apreciat deschiderea Ministerului Sanatatii pentru gasirea unei solutii care sa afecteze cat mai putin viata economica si sociala a tarii.
 
Certificatul verde COVID la locul de munca - cand va intra in vigoare? Declaratii contradictorii facute de liderii politici
 
Despre certificatul verde la locul de munca se tot discuta intens de ceva timp, dar se pare ca acesta ramane in continuare blocat, in contextul in care dezbaterea sa la Camera Deputatilor a fost amanata. Motivul? Vor exista mai multe amendamente care vor modifica proiectul de lege initial, in contextul in care introducerea sa a starnit un val de controverse neasteptat.
 
Iar acest aspect se poate observa chiar din declaratiile neclare facute de liderii politici recent numiti. Pe de-o parte il avem pe premierul desemnat, Nicolae Ciuca, care declara ca introducerea certificatului verde la locul de munca, atat la stat cat si la privat, pare a fi cea mai buna solutie pentru a preveni criza medicala in care ne aflam.
 
Acesta a declarat ca "Certificatul verde reprezinta o prioritate, suntem o tara care, din pacate, am avut o experienta tragica a valului patru (...), fac apel la toti parlamentarii sa inteleaga si sa finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde", asa ca se poate remarca faptul ca premierul desemnat sustine aceasta initiativa respinsa de Senat...mai multe despre certificatul verde la locul de munca >>>
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat covid la locul de muncacertificat verde la serviciucertificat verde covid romania

Data aparitiei: 21 Decembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Certificatul VERDE COVID. Ce a discutat ministrul Sanatatii cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]