Inspectia Muncii a publicat manualul de utilizare pentru aplicatia aferenta Registrului electronic de evidenta zilieri in 2020. Regasiti mai jos atat manualul de utilizare, cat si termenii si conditiile de folosire.
In ceea ce priveste punerea in aplicare a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, facem urmatoarele precizari:
- in termen de 60 de zile de la data infiintarii Registrului electronic de evidenta a zilierilor, respectiv 20.12.2019, se va elabora si publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, ordinul ministrului muncii si protectiei sociale. Acest ordin va stabili metodologia de intocmire si transmitere a registrului electronic de evidenta a zilierilor, precum si inregistrarile care se efectueaza in acesta.
- Potrivit alin. (1) al art. V din OUG nr. 26/2019, prevederile de la art. I pct. 5 si 7 se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a ordinului ministrului muncii si protectiei sociale prevazut la art. 4^1 din Legea nr. 52/2011, inclusiv cu cele aduse prin ordonanta de urgenta mentionata.
- Potrivit alin. (2) al art. V din OUG nr. 26/2019, la data intrarii in vigoare a ordinului ministrului muncii si protectiei sociale prevazut la art. 4^1 din Legea nr. 52/2011, anexele 1 si 2 din Legea nr.52/2011 se abroga.
Transmiterea Registrului electronic de evidenta a zilierilor
Orice raportare transmisa prin intermediul aplicatiei poate si va face obiectul controalelor inspectorilor de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca/Inspectiei Muncii. Beneficiarul, in calitatea de utilizator al aplicatiei are in vedere ca este unicul responsabil de acuratetea si veridicitatea informatiilor transmise. Datele sunt pastrate local, pe telefoanele mobile, doar pentru o perioada limitata de 31 de zile.
ITM/IM nu isi asuma responsabilitatea in vederea recuperarii informatiilor istorice aferente Beneficiarului/Utilizatorului.
Important! Pana la intrarea in vigoare a ordinului ministrului muncii si protectiei sociale, beneficiarii vor tine evidenta zilierilor in Registrul de evidenta a zilierilor in format hartie si vor depune, in continuare, lunar, pana cel tarziu la data de 5 a fiecarei luni, un extras al Registrului de evidenta a zilierilor continand inregistrarile din luna precedenta. Odata cu intrarea in vigoare a ordinului ministrului muncii si protectiei sociale, beneficiarii au obligatia sa tina evidenta zilierilor in Registrul electronic de evidenta a zilierilor.
Inspectia Muncii pune la dispozitia beneficiarilor/utilizatorilor un centru de suport tehnic, disponibil de luni pana vineri in intervalul orar 09:00 - 18:00. Pentru suport tehnic sau sugestii referitoare la Registrul electronic de evidenta a zilierilor, puteti transmite e-mail la adresa: suportzilieri@inspectiamuncii.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<