Nu vom mai putea transfera viitoarele contributii doar la Pilonul I. Ce se mai anuleaza din OUG 114?

pilonul ii de pensii 2019pilonul II pensii privatepilonul Ioug 1142018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unui anunt oficial, vor fi anulate unele prevederi din OUG 114 care a introdus modificari dramatice in ce priveste sistemul de pensii private. 
 
Ministrul de Finante, Florin Citu, a anuntat astfel ca vor fi anulate cerintele de capital impuse administratorilor de pensii private din Pilonul II. Totodata, va fi eliminata posibilitatea ca participantii din acest sistem sa-si poata transfera viitoarele contributii exclusiv catre sistemul public de pensii, renuntand astfel la Pilonul II.
 
De asemenea, ministrul Florin Citu a precizat ca se are in vedere corectarea mai multor prevederi din OUG 114/2018, nu doar cele anuntate mai sus, potrivit HotNews.ro.

Cititi si CE TREBUIE SA FACETI CA SA AVETI PENSII MAI MARI!
 
"In Romania in ultimii ani lucrurile nu au mers in directia buna si incercam sa le corectam din mers, dar vor fi costuri de tranzitie pe care le va suporta cineva si nu le putem asuma imediat. Sistemul administrat privat a suferit socuri semnificative si vom incerca sa corectam (n.a o parte din probleme) chiar astazi si ulterior vom mai interveni.", a  precizat vineri Ministrul de Finante in cadrul unui eveniment dedicat sistemului de pensii si organizat de CFA Romania, citat de aceeasi sursa. 
 
Ministrul a amintit si faptul ca 540 de participanti la Pilonul II de pensii au optat pentru transferul viitoarelor contributii exclusiv catre sistemul public de pensii (Pilonul I).
 
In ce priveste persoanele care au optat deja sa renunte la Pilonul II si sa-si transfere viitoarele contributii exclusiv la Pilonul I si cu admnistratorii de pensii private care au adus deja milioane de euro la capitalul social conform cerintelor introduse de Guvernarea PSD-ALDE, ministrul a precizat, citat de HotNews.ro:
 
"Cei care au optat sunt acum la Pilonul I, nu mai au Pilonul II de pensii. in privinta administratorilor de pensii private care au adus bani de acasa, cred ca ii vor putea duce inapoi, vom vedea cum vom rezolva problema, noi nu le vom mai cere acea suplimentare de capital social".
 
De asemenea, referitor la o eventuala majorare a contributiei reduse la Pilonul II de pensii (actualmente de  3,75%), ministrul de Finante a precizat ca majorarea nu a fost inclusa in bugetul pentru 2020.
 
"In privinta cotei de transfer e o discutie cu Ministerul Muncii, inca nu stiu exact ce s-a decis. Chiar in acest moment la 11:00 (n.a are loc o discutie). Bugetul a fost construit pe legislatia in vigoare si daca se modifica, vom modifica in limitele pe care le avem. in acest moment, nu este inclusa in buget nicio majorare a cotei de cotributii la Pilonul II", a declarat Florin Citu, conform sursei amintite.
 
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pilonul ii de pensii 2019pilonul II pensii privatepilonul Ioug 1142018

Data aparitiei: 16 Decembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Nu vom mai putea transfera viitoarele contributii doar la Pilonul I. Ce se mai anuleaza din OUG 114? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]