Voucherele de vacanta emise anul trecut sunt valabile pana la 31 mai 2021

vouchere de vacanta 2080 leivouchere de vacanta bugetarivouchere vacanta 2019
Voucherele de vacanta emise anul trecut sunt valabile pana la 31 mai 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Valabilitatea voucherelor de vacanta emise in anul 2019 a fost prelungita inca de la inceputul acestui an, odata cu instalarea starii de urgenta, pana la data de 31 mai 2021, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2

A fost astfel adoptata Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modalitatea de emitere si prelungirea valabilitatii voucherelor de vacant.
"Am luat aceasta masura pentru a rezolva o situatie cauzata de criza coronavirusului din tara noastra. Am decis sa prelungim valabilitatea voucherelor de vacanta pana anul viitor, in luna mai. Am incredere ca atunci cand va trece aceasta criza vom reveni la o viata normala si vom sustine repornirea motoarelor turismului intern. Pana atunci va indemn in continuare sa respectati indicatiile autoritatilor, sa aveti grija de voi si de cei dragi, si, de ce nu, sa calatoriti virtual in toate colturile Romaniei si ale lumii", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, la acel moment.
 
Conform legii, de vouchere de vacanta beneficiaza atat salariatii din mediul privat, cat si angajatii din sectorul public.
 
In concret, angajatii care au beneficiat de vouchere de vacanta anul trecut, emise in perioada martie 2019 - decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior incheierii situatiei epidemiologice actuale si a efectelor ei, pana pe data de 31 mai 2021.

Voucherele de sezon au o valoare de 1.450 lei in timp ce voucherele pentru extrasezon au o valoare de 2.080 lei.
 



UPDATE 15.10.2019:

Proiectul de ordonanta de urgenta fost pus in consultare publica de catre Ministerul Turismului, iar actul normativ propune ca acordarea voucherelor de vacanta sa fie doar pe suport electronic,  iar cei care doresc pot opta si pentru vouchere in extrasezon, in valoare mai mare, de 2.080 lei.


Proiectul include si sanctiuni pentru utilizarea necorespunzatoare a acestora.
 
Institutiile publice vor acorda in fiecare an, in perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanta, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat sau vouchere de vacanta valabile pentru utilizarea in extrasezon, in valoare de 2.080 de lei, pentru un salariat, in functie de optiunea fiecarui salariat.

Vom reveni cu detalii cand proiectul de lege va intra in vigoare.

Stire initiala:

Bugetarii ar putea avea parte de vesti bune in curand, in contextul in care vor beneficia de vouchere de vacanta in valoare de 2.080 de lei, daca vor alege sa le foloseasca in lunile octombrie, noiembrie, martie si aprilie.


Ministrul Turismului, Bogdan Trif propune aceasta masura, care va fi inaintata reprezentantilor din turism, in curand.

ATENTIE!

Valoarea voucherelor de vacanta ar ramane aceeasi, respectiv 1.450 pentru restul lunilor din an. Aceasta masura NU se aplica in momentul de fata, fiind vorba doar despre o propunere.


Ministrul Turismului declara ca, daca va obtine un raspuns pozitiv din partea reprezentantilor, va dori sa implementeze aceasta masura:

 
"Vreau sa dezvoltam acest sistem al voucherelor de vacanta, iar saptamana viitoare la intalnirea cu industria o sa venim cu o propunere: pentru ca lunile in care numarul de turisti este mai mic raportat la celelalte luni ale anului, si aici putem sa vorbim de octombrie, noiembrie, martie si aprilie, suma pentru fiecare din aceste patru luni o sa fie 2.080 de lei.
 
Este un sprijin acordat direct romanilor, dar mai ales industriei turistice, pentru ca ar asigura suplimentarea in perioadele mai sensibile ale anului. Industria balneo ar fi din nou avantajata, pentru ca, sa nu uitam, ca avem o treime din izvoarele balneo pe teritoriul Romaniei"
, a declarat Bogdan Trif, la Antena 3.
 
Bugetarii vor avea 2 optiuni, in aceasta situatie. Asa ca acestia vor alege fie voucherele de vacanta cu valoare crescuta la 2.080 lei in lunile octombrie, noiembrie, martie si aprilie, fie vor opta pentru cele de 1.450 lei in orice alta perioada a anului. In acest fel, va fi incurajat turismul roman chiar si in perioadele mai putin prietenoase, ca temperaturi. Ministrul a adaugat ca romanii se duc in concediu mai mult vara, asa ca isi doreste sa schimbe acest trend.



Din 2020, voucherele se vor acorda doar in format electronic!

 
"Ne dorim ca de anul viitor voucherele sa se dea doar pe card, pentru ca vrem sa fim si ecologisti si sa nu risipim in mod inutil hartia si tot pentru operativitate - pentru a lua o presiune de pe agentiile de turism. Am fost la doua agentii care erau efectiv ingropate, la propriu, de saci cu vouchere de vacanta stranse pentru decontare. O sa vrem sa dam doar pe card. Acum exista optiunea ca angajatorul sa le plateasca pe card, dar din pacate am constatat ca undeva la 70% le-au dat tot pe suport de hartie. Vrem sa instituim si obligatia aceasta", a mai adaugat Trif.
 
Ramane de vazut daca aceasta propunere de lege va trece, iar bugetarii vor avea vouchere in valoare de 2.080 lei, vom reveni cu detalii in curand.




de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere de vacanta 2080 leivouchere de vacanta bugetarivouchere vacanta 2019

Data aparitiei: 27 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Voucherele de vacanta emise anul trecut sunt valabile pana la 31 mai 2021 Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]