Incalcarea OBLIGATIEI de modificare a salariului minim in constructii. Care vor fi sanctiunile?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
01 Martie 2019
01 Martie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
sanctiuni angajatorisalariu minim constructii 2019OUG 114/2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar in domeniul constructiilor, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, in perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2019.

De asemenea, acestia vor fi scutiti de impozitul de venit si de plata asigurarii de sanatate (CASS). Pentru acordarea facilitatilor, trebuie indeplinite cumulativ toate conditiile prevazute de art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.


...totul despre facilitatile fiscale prevazute de OUG 114/2018 aici >>>


"In privinta OUG 114 din 28 decembrie 2018, daca o societate care se incadreaza la criteriile de aplicare a acesteia insa opteaza sa nu o faca, va rugam sa ne spuneti: 1. Care ar fi contraventiile pe care aceasta risca sa le suporte? 2. Care ar fi consecintele fiscale?"



Va readucem aminte ca potrivit art. 260 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei.

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penala fapta persoanei care, in mod repetat, stabileste pentru salariatii incadrati in baza contractului individual de munca salarii sub nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata, prevazut de lege (art. 264 alin. (1) din Codul muncii).


ATENTIE!

De aeemenea, conform art. 8 alin. (2) lit. e) din HG 905/2017 privind registrl general de evidenta a salariatilor, netransmiterea modificarilor aduse salariului in termenele prevazute lșa art. 4 alin. (2) si (3) constituie contraventie si se santioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei.


 Consecintele fiscale pot fi:

- santionarea angajatorului de inspectorii ITM cu amenda, obligarea angajatorului sa modifice salariul retroactiv incepand cu data de 1 ianuarie 2019, depunerea declaratiilor rectificative pentru fiecare luna incepand cu luna ianuarie 2019.


Un raspuns oferit de expertii de la PortalCodulMuncii.ro >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]