Concediu pentru DIVORT. De ce persoanele care trec printr-un divort ar putea beneficia de concediu platit

Mara Dobrin
Mara Dobrin
26 Februarie 2019
26 Februarie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
concediu pentru divortconcediu divortconcediu platitconcediu divort 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 25.02.2019


Cei care se confrunta cu un divort, ar putea primi mai mult sprijin si din partea autoritatilor, in contextul in care deputatul PSD, Georgian Pop, a depus, un proiect de lege, la Senat, potrivit caruia persoanele care divorteaza vor primi cateva zile de concediu platit, pentru a se reface.


Pentru ca ”trec prin trauma desfacerii casatoriei” si au nevoie de timp liber pentru ”solutionarea problemelor”, angajatii care au trecut printr-un proces de divort vor beneficia de 3 zile de concediu platit:

„Cei care au divortat au drepul la un concediu pentru divort de 3 zile lucratoare”, este mentionat in proiectul de lege.

Desigur, vor exista si anumite conditii. Doar persoanele asigurate in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat vor avea parte de acest beneficiu.

„Indemnizatia pentru concediul pentru divort se plateste din fondul de salarii al unitatii angajatoare si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective. Concediul pentru divort se acorda la cerere, de catre angajator, in urmatoarele 4 saptamani de la data constatarii sau, dupa caz, a pronuntarii divortului”, este stipulat in proiectul de lege, care a fost inregistrat la Senat in data de 9 octombrie, precizeaza Mediafax.

Desfacerea casatoriei "este un femonen social cu manifestari constante", iar in Romania anului 2018 rata divortului este de 25%, anual peste 60.000 de adulti si aproximativ 17.500 de copii fiind afectati in mod direct de divort.

ATENTIE! Proiectul de lege NU este inca in vigoare. Proiectul de lege a fost respins de Senat, in calitate de prima camera sesizata. Camera Deputatilor este for decizional.


Regimul separatiei de bunuri 

Pana acum in Romania exista regimul comunitatii legale. Prin acesta bunurile dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre parteneri era un bun comun al ambilor soti.

Noul Cod Civil aduce cateva schimbari importante in acest detriment, in sensul ca introduce Regimul separatiei de bunuri. Prevederea potrivit careia fiecare dintre soti este unicul posesor al bunurilor pe care le-a agonisit inainte de mariaj, dar si al celor pe care le dobandeste in nume propriu dupa ce s-a casatorit este binevenit atat de parteneri, cat si de specialisti in domeniu...mai multe despre separarea bunurilor in Romania citeste aici >>>




NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]