Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

 

Model de clauza de confidentialitate privind protectia DATELOR cu caracter personal

model clauza confidentialitateprotectia datelor cu caracter personalclauza de confidentialitate
Incepem prin a va reaminti ca, la art. 26 din Legea 53/2003 privind Codul muncii se prevede ca prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca (CIM) si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului.


Conditiile sunt stabilite in regulamentele interne, in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) va putea verifica oricand echipamentele pe care le folosesc companiile si firmele care lucreaza cu astfel de date.

Regulamentul precizeaza ca prelucrarea datelor cu caracter personal este legala numai daca, si in masura in care, se aplica cel putin una dintre urmatoarele conditii:

ยท persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice >>>

"Puteti sa ne ajutati cu un model de clauza de confidentialitate la contractul de munca privind protectia datelor cu caracter personal?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Avand in vedere aceasta definitie generala a clauzei de confidentialitate, propunem urmatoarea formulare pentru o clauza de confidentialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal:

1. Prin date cu caracter personal se inteleg urmatoarele: ..... (aici este bine sa se enumere tipul de date cu caracter personal pe care salariatul are dreptul sa le prelucreze, pentru a se determina foarte clar asupra caror tipuri de date actioneaza clauza de confidentialitate).

2. Salariatul are obligatia:

a) de prelucra datele personale in conformitate cu si in limitele de autorizare stabilite in procedurile interne ale angajatorului;
b) de a pastra confidentialitatea asupra datelor personale pe care le prelucreaza;
c) de a nu dezvalui datele personale pe care le prelucreaza unor alte persoane decat cele in privinta carora ii este permis acest lucru prin procedurile interne, prin regulamentul intern al angajatorului, prin contractul individual de munca si fisa postului;
d) de a prelucra datale personale numai pentru aducerea la indeplinire a atributiilor de serviciu prevazute in fisa postului, in contractul individual de munca si in regulamentul intern;
e) de a respecta masurile tehnice si organizatorice stabilite pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala;
f) de a aduce la cunostinta angajatorului in cel mai scurt timp posibil orice situatie de acces neautorizat la datele personale pe care le prelucreaza.

3. Nerespectarea obligatiilor prevazute la pct. 2 atrage raspunderea disciplinara a salariatului in conformitate cu prevederile regulamentului intern si plata de daune interese.

4. Salariatul are obligatia de a pastra confidentialitatea asupra datelor personale pe care le prelucreaza pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, pe termen nelimitat.


Sursa: PortalCodulMuncii



Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model clauza confidentialitateprotectia datelor cu caracter personalclauza de confidentialitate

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 17 Mai 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Model de clauza de confidentialitate privind protectia DATELOR cu caracter personal Nota: 3.34 din 5 - 19 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
Cum Sa Obtin O Adeverinta Valorificabila La Pensionare?Intrebare: Unitatea de invatamint la care am lucrat ca profesor in anul scolar 1985-1986 nu mai este in posesia contractului de munca avut pe perioada determinata la acea vreme. Ca urmare, pe adeverinta de vechime solicitata, nu a mentionat temeiului legal al angajarii, asa cum prevede H.G. nr. 257/2011. In absenta temeiului incadrarii, Casa de Pensii a refuzat valorificarea adeverintei desi aseasta arata ca s-a eliberat folosind statele de plata din arhiva. Perioada amintita este singura care nu s-a in
 

Raspuns: In perioada respectiva se faceau si decizii de incadrare care tineau loc de contract de munca.Decizi... citeste tot raspunsul aici


Descarca GRATUIT
“7+1 modele de fise de post actualizate conform GDPR”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.

 

Atentie la Fisele de Post modificate de GDPR!

Modele de Fise de Post actualizate in 2018
 
Descarcati gratuit Raportul Special
"7+1 modele de fise de post actualizate conform GDPR"
7+1 modele de fise de post actualizate conform GDPR

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 


 
Atentie la Fisele de Post modificate de GDPR!
Modele de Fise de Post actualizate in 2018

Descarcati gratuit Raportul Special

"7+1 modele de fise de post actualizate conform GDPR"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]