Potrivit declaratiilor recente facute de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, Romania trebuie sa cunoasca anumite schimbari serioase in ceea ce priveste legislatia muncii si a fiscalitatii, pentru ca lucrurile sa fie echitabile pentru toti angajatii si cetatenii.
Asa se face ca ministrul a specificat, in cadrul unui interviu acordat televiziunii publice, ca in Romania trebuie incurajata munca, nu nemunca, iar ajutoarele sociale ar trebui revizuite, pentru a sti exact cine intra in posesia lor:
"In sistemul bugetar vorbim despre 1,2 milioane de salariati. Trebuie sa analizam toate cheltuielile publice. Vom veni cu un raport in a doua parte a anului. Din pacate, este o situatie in care e mai bine sa muncesti la stat decat la privat. Fiecare om insa trebuie sa justifice ceea ce face. Facand achizitiile centralizat, se pot reduce cheltuielile bugetare. Statul trebuie sa incurajeze munca, nu nemunca, cea ce implica o serie de masuri, prin care sa punem omul sa faca ceva pentru banii pe care statul ii acorda, ca ajutor social, de exemplu", a afirmat Teodorovici, conform Agerpres.
Introducerea impozitului pe gospodarie sau a impozitului global nu va fi luat in considerare in 2018:
"Trebuie sa invatam sa vorbim mai putin si doar cand lucrurile sunt foarte clare atunci trebuie sa le comunicam. Anul acesta nu discutam despre impozitul global sau impozitul pe gospodarie. Cei care tipa acum sunt cei care taiau in trecut. Hai sa lasam cartea neagra si sa discutam despre solutii. Indiferent ca suntem de dreapta sau de stanga, scopul nostru comun este bunastarea romanilor", a concluzionat ministrul Finantelor Publice.
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Impozitul pe gospodarie 2018. Ce a declarat ministrul Finantelor Publice, va intra in vigoare in acest an?
Ministrul sustine ca MFP doreste simplificarea sistemului:
"Si asta este ceea ce Romania are nevoie astazi. Partea fiscala, daca ne uitam in jurul Romaniei, ea sta foarte bine. Ce trebuie sa facem noi ca sa eliminam blocajele care tin investitorii deoparte? Debirocratizare, alt comportament al functionarilor la ghiseu, cati mai putini, poate, functionari la ghiseu, pentru ca, daca totul va fi online, electronic...", a adaugat Teodorovici.
...citeste mai multe aici despre impozitul pe gospodarie>>>