Concediu fara PLATA netransmis in Revisal! Cum se va proceda, pentru a remedia situatia?

art 3 HG 905/2017revisal concediu fara platanetransmitere revisal amenziamenda netrasmitere revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform art. 3 alin. (2) lit. o) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii prevazuti la art. 1 completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:
 
o) perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu excepţia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale. Astfel, in Revisal se completeaza toate cazurile de suspendare a contractului individual de munca cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.
 
 
"Un salariat solicita concediu fara plata pentru 2 zile. Cererea este avizata de seful locului de munca dar nu o mai transmite si managerului spre aprobare astfel incat nu ajunge la personal pentru a se emite decizie de suspendare a contractului si sa fie inregistrata in REVISAL. Cand a ajuns pontajul la birou salarizare era deja tarziu pentru a mai emite o decizie de CFP sau absente nemotivate pentru a fi transmisa in REVISAL. Cum se procedeaza in aceasta situatie?"
 
 
 
Orice suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se transmite in Revisal.
 
Potrivit art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Conform art. 4 alin. (1) lit. e) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, datele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. o) se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.
 
Asadar, transmiterea registrului catre inspectoratul teritorial de munca are loc cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii (art. 4 alin. (1) lit. e) din HG 905/2017).
 
Astfel, pentru concediu fara plata transmiterea datei suspendarii si a datei incetarii suspendarii are loc cel tarziu in ziua anterioara producerii evenimentului (in speta numim eveniment data suspendarii si data incetarii suspendarii).
 
 
IMPORTANT:
 
Neoperarea si netransmiterea suspendarii in Revisal poate fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 8.000 lei (art. 8 alin. (2) lit. d) din HG 905/2017.
 
Conform art. 13 alin. (1) din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
 
Astfel, termenul de prescriptie pentru aplicarea amenzilor este de 6 luni de la data savarsirii faptei.
 
In cazul nerespectarii termenului pentru efectuarea unei inregistrari in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cele 6 luni incep sa curga de la expirarea termenului prevazut de lege pentru inregistrare.
 
 
 De ce este atat de important sa stapaniti Revisal?
 
 
Motivul il constituie amenzile consistente prevazute de HG nr. 905/2017.
 
    Nu aveti la sediu principal/ sediu secundar/ punctul de lucru dosarul personal al unui salariat?
    Amenda este de la 2.000 la 5.000 de lei!
    Nu ati transmis la termen data la care incepe detasarea unui salariat?
    Amenda este de 8.000 de lei!
    Ati omis sa completati in Revisal functia unui salariat, conform COR?
    Amenda este de 8.000 de lei!
    Nu i-ati eliberat unui salariat, in termen de 15 zile, o copie dupa un act din dosarul lui personal?
    Amenda este de 1.000 de lei!
 
In perioada 14 - 27 noiembrie 2019 aveti ocazia sa intrati in legatura, chiar in orasul dvs., cu unul dintre cei mai buni specialisti in Revisal din Romania: dna Andreea Tudorie, expert in legislatia muncii, cu o vasta experienta (peste 20 de ani) in domeniul relatiilor de munca! DETALII AICI >>>
 
 
In perioada mentionata dna Tudorie va sustine 6 prezentari de specialitate in 6 orase mari din tara, in cadrul Turneului National de Revisal, si va lamuri impecabil principalele situatii sensibile intalnite in practica de managerii HR, detalii AICI >>>
 
 
ATENTIE - iata cum se va PROCEDA!
 
Inregistrarea suspendarii pentru concediu fara plata o veti efectua acum cand ati constatat omisiunea astfel:
 
1. suspendarea se inregistreaza in Revisal cel in ziua anterioara datei suspendarii;
2. incetarea suspendarii se inregistreaza in Revisal cel tarziu in ziua anterioara datei incetarii suspendarii.
 
 


 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
art 3 HG 905/2017revisal concediu fara platanetransmitere revisal amenziamenda netrasmitere revisal

Data aparitiei: 30 Octombrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediu fara PLATA netransmis in Revisal! Cum se va proceda, pentru a remedia situatia? Nota: 3.79 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]