Deductibilitatea cheltuielilor cu indemnizatia platita pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice, prevazuta de art. 48 alin. (5) lit. c) din Codul fiscal, vizeaza, asadar, salariatii contribuabililor care realizeaza venituri din activitati independente, determinand venitul net supus impozitarii pe baza contabilitatii in partida simpla.
Asadar, o persoana fizica autorizata nu poate primi indemnizatie de delegare in desfasurarea activitatii sale independente, pentru deplasarile in interesul afacerii intr-o alta localitate, dar are dreptul la deducerea cheltuielilor de deplasare efectuate, precum cazarea si transportul, astfel cum se prevede la pct. 38 liniuta a 19-a din Normele metodologice pentru aplicarea art. 48 din Codul fiscal.
In masura in care deplasarea intr-o alta localitate vizeaza participarea la congrese si alte intruniri cu caracter profesional, cheltuielile ocazionate de aceasta deplasare sunt si acestea deductibile potrivit pct. 38 din Normele metodologice pentru aplicarea art. 48 din Codul fiscal.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
250 Modele Fise de Post
Orele suplimentare si munca in zi de repaus