Astfel, fostul art. 37 alin. (1) si (2) din Legea nr. 319/2006 prevedea ca:
(1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a produs consecinte deosebite, pedeapsa este inchisoarea de la un an la 3 ani sau amenda.
Continutul acestor articole a fost preluat, cu modificari, in textul art. 349 alin. (1) din Legea nr. 286/2009 (Noul Cod penal):
(1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Conform Deciziei CCR nr. 513/2017 s-a precizat ca doar sintagma "consecinte deosebite" din textul art. 37 alin. (2) al Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca este neconstitutionala.
In argumentarea solutiei, Curtea a constatat ca textul de lege nu indeplineste cerintele de claritate si previzibilitate, intrucat nu stabileste in concret ce se poate intelege prin "consecinte deosebite"...citeste mai multe pe PortalSSM >>>