Pensiile speciale si suma lunara pe care trebuie sa o plateasca statul roman catre beneficiari

Isabela Alexe
Isabela Alexe
23 Mai 2017
23 Mai 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
pensii specialepensii speciale inghetatepensii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pensiile speciale au reprezentat un subiect important de dezbatere, avand in vedere ca Romania ofera sume de bani considerabile catre aproximativ 95.000 de beneficiari.

Cine sunt cei care beneficiaza de pensii speciale? Este vorba despre angajati din domenii precum: Aparare, Parlament, corpuri diplomatice, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), etc. Conform unui comunicat de presa al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) remis catre MEDIAFAX, reiese ca statul roman plateste lunar aproape 480 de milioane de lei, pentru aceste pensii speciale.

Cei care beneficiaza de aceste pensii speciale nu au adus vreo contributie speciala, ci pur si simplu se bucura de reglementari anterioare care sustin legea in cauza.

Asa se face ca doar in primele trei luni ale anului au existat 151 de cereri pentru pensii speciale.

Conform statisticilor de la CNPP, aceste cereri au fost lansate de magistrati, aviatori, parlamentari, diplomati si grefieri. In momentul prezent, sunt  8.431 de pensii de serviciu speciale, inregistrate doar la CNPP.


Acestea sunt acordate celor care au fost: functionari publici parlamentari, corpuri diplomatice, procurori si judecatori, celor care au lucrat la Curtea de Conturi, etc.

Conform acestui comunicat de presa, CNPP a tinut sa precizeze ca aceste pensii sunt platite atat din bugetul asigurarilor de stat, cat si din bugetul de stat.

Adio pensii speciale pana la 1 ianuarie 2019


Vesti mai putin bune pentru cei care beneficiau de pensii speciale, in contextul in care senatorii din Comisia de munca au votat eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale si militare dupa ce, cu doua ore inainte adoptasera, cu amendamente, acelasi articol.

Astfel, actualizarea pensiilor speciale si militare a fost suspendata pana la 1 ianuarie 2019.

Asadar, Senatul a scos din Legea salarizarii articolul privind actualizarea pensiilor speciale si militare, informeaza Mediafax...citeste mai multe aici >>>



Sursa: Mediafax

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]