SSM: Exista un numar de controale interne care trebuie realizate in decursul unui an?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
27 Ianuarie 2017
27 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
control intern 2017ssm angajatorissm 2017ssm controale obligatorii angajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Precizam inca de la inceput ca, prin legislatia in domeniul securitatii si sanatatii in munca nu este specificat un numar obligatoriu de controale pe care sa le efectueze salariatii cu atributii in domeniul SSM.


"HG 1425/2006 precizeaza la art. 15 (1) 17 faptul ca angajatorul (prin personalul desemnat, serviciu intern etc) are obligatia sa efectueze controale interne la locurile de munca, cu informarea, in scris, a angajatorului asupra deficientelor constatate si asupra masurilor propuse pentru remedierea acestora, insa nu se precizeaza si frecventa acestor controale.
Care este frecventa acestor controale (numar de controale/an) pe care angajatorul este obligat sa le efectueze si de unde rezulta aceasta; ma refer in primul rand la controalele pe linie de SSM pe care serviciul intern de prevenire si protectie este obligat sa le efectueze la punctele de lucru secundare"
, intrebare din cadrul PortalSSM.ro.
 
 
Angajatorul va organiza structura serviciului intern de prevenire si protectie in functie de marimea intreprinderii  si a riscurilor la care sunt expusi lucratorii.
 
Mai mentionam ca, prin fisa postului, va stabili atributiile si responsabilitatile personalului din cadrul  compartimentului SSM.

IMPORTANT! Obligatia de a efectua controale interne la locurile de munca, cu informarea, in scris, a angajatorului va reprezenta in mod obligatoriu o responsabilitate specificata in fisa de post, deoarece in acest fel vor fi identificate deficientele la locurile de munca.
 
Ca urmare a controalelor vor dispune masuri pentru remedierea acestora, vor propune sanctiuni sau stimulente pentru salariati in ceea ce priveste indeplinirea sarcinilor din punct de vedere SSM.
 
Angajatorul poate stabili ca si un criteriu de performanta un numar minim de controale interne, evaluand munca lucratorilor din cadrul compartimentului SSM.


Sursa: PortalSSM


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la legea pensiilor!

Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"
Noua lege a pensiilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la legea pensiilor!
Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]