Comunicarea prin posta electronica si eliminarea semnaturile de luare la cunostinta, in cadrul unei companii

Mara Dobrin
Mara Dobrin
11 Noiembrie 2016
11 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
comunicare posta electronicasemnatura luare la cunostintaangajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ultima vreme, majoritatea conversatiilor din cadrul companiilor au loc prin intermediul postei electronice, asa ca nu este ceva iesit din comun ca un angajator sa doreasca si eliminarea anumitor semnaturi fizice, de luare la cunostinta.

 
 
 
Iata ce isi doreste un angajator, care a cerut un raspuns in cadrul site-ului PortalCodulMuncii.ro: "Ne dorim sa comunicam prin posta electronica si sa eliminam semnaturile de luare la cunostinta. Deocamdata dorim sa emitem o decizie interna si la urmatoarea revizuire a Regulamentului Intern sa o facem parte integranta. Toti salariatii au conturi de gmail pe care le folosesc in interes de serviciu. Ne recomandati sa adaugam ceva anume pentru a fi totul in regula?"


 
 
In acest context, decizia interna va constitui anexa la Regulamentul intern, aspect ce atrage in mod automat consultarea reprezentantilor salariatilor.


 
 
Angajatorii sunt OBLIGATI sa insereze aceste dispozitii in cuprinsul Regulamentului Intern si este necesara aprobarea acestuia, conform prevederilor legale, rezulta din art. 242 lit.c) si e) din Codul muncii. Aceste prevederi stabilesc ca Regulamentul intern cuprinde si dispozitii care sa vizeze drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor si regulile concrete privind disciplina muncii in unitate.


 
 
Date fiind aceste circumstante, atat timp cat aceste aspecte sunt cuprinse in Regulamentul Intern fiind astfel aduse la cunostinta tuturor salariatilor, potrivit art. 243 din Codul muncii, acestea pot fi implementate si pot produce efecte juridice.


 
 
Desigur, este important ca angajatorul sa se asigure ca toate tipurile de informatii ce vor fi comunicate prin intermediul postei electronice sa fie transmise in format compatibil cu dispozitivele din dotare si sa fie usor accesibil pentru toti angajatii.



 
 
Mai multe poti citi pe PortalCodulMuncii


 

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]