De ce sa cautati un loc de munca in strainatate?
Munca in strainate devine o optiune preferata de tot mai multi romani, indiferent de varsta. Exista nenumarate oportunitati de dezvoltare profesionala pentru persoanele dispuse sa traiasca in alt stat membru al UE.
Acestea sunt doar o parte din avantajele angajarii in strainatate:
- dobandirea de noi competente profesionale
- acumularea de experienta profesionala
- imbunatatirea capacitatii de comunicare si invatare
- familiarizarea cu o noua cultura si un nou stil de viata
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Ce trebuie sa stiti inainte de a aplica pentru un post in alta tara?
- indepliniti conditiile pentru obtinerea unui loc de munca? Verificati daca CV-ul Dvs. este complet, corect si reprezentativ pentru experienta Dvs. Inainte de a aplica la un post specific, analizati ofertele in ansamblu, descoperiti care sunt cele mai cerute competente si unde aveti cele mai mari sanse de a fi angajat
- dispuneti de calificarile specifice postului care va intereseaza? Principiul liberei circulatii a lucratorilor va permite sa profesati oriunde in spatiul EURES, dar angajatorii au dreptul de a solicita diplome sau certificari specifice
- cunoasteti limba tarii in care doriti sa va angajati? Indiferent de postul pentru care aplicati, cunoasterea minima a limbii locale sau cunoasterea limbii engleze sunt necesare. Specialistii EURES recomanda urmarea unui curs de limbi straine in vederea angajarii in Europa.
Aspectele esentiale privind angajarea in spatiul EURES
Odata angajat, este important sa va asigurati ca va sunt respectate drepturile in ceea ce priveste:
- securitatea sociala. Prestatiile sociale includ concediile medicale si de maternitate, ajutoarele de somaj, accidentele de munca, imbolnavirile profesionale, invaliditatea si pensiile pentru limita de varsta.
Puteti obtine toate informatiile si formularele UE necesare din partea instutiei de asigurari sociale de care apartineti.
- pensia. Conform legislatiei in vigoare, daca primiti pensie de stat intr-un stat membru al UE, puteti primi pensia in continuare, daca va mutati in alt stat membru UE, Norvegia, Islanda, Elvetia sau Lichtenstein.
- impozitarea. In virtutea acordurilor fiscale bilaterale incheiate intre statele membre UE, angajatii nu sunt impozitati de doua ori pentru acelasi venit sau acceasi activitate.
Mai multe informatii privind obtinerea unui loc de munca in Europa pe anofm.ro