Cerintele pe care lucratorii serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa le indeplineasca

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
12 Februarie 2016
12 Februarie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Serviciul extern de prevenire si protectiecurs in domeniul securitatii si sanatatii in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lucratorii serviciului externe de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca reguli clare pentru a-si indeplini sarcinile si atributiile.

Conform art. 32 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 in serviciul extern de prevenire si protectie trebuie sa existe lucratori ce indeplinesc urmatoarele cerinte:

a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.

Nivelul mediu se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la lit. b).

In cazul conducatorului serviciului extern de prevenire si protectie precum si in cazul in care serviciul extern de prevenire si protectie este format dintr-o singura persoana, aceastia trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50 astfel:

a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;

b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;

c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.

Conform specialistilor PortalSSM.ro, indeplinirea cerintelor se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la lit. b) si c).

Cerinta minima prevazuta la lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Atentie la faptul ca o persoana poate ocupa functia de conducator la un singur serviciu extern de prevenire si protectie (art. 32 alin. (4) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006).


Analiza realizata de specialistii PortalSSM.ro
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]