Salariul minim trebuie transmis in Revisal pana la data de 27 iulie 2015!

revisaltransmitere in revisalmodificari salariu minimsalariu minim in revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu uitati faptul ca pana la data de 27 iulie 2015 angajatorii sunt obligati sa transmita salariul minim in Registrul de Evidenta a Salariatilor (Revisal).

De asemenea, reamintim faptul ca aceasta majorare a salariului minim brut pe tara, de la 975 de lei la 1050 de lei nu este facultativa, ci obligatorie si nenegociabila intre angajatori si angajati!

In situatia in care angajatorii au operat modificarea salariului minim pe economie, cu incheierea de acte aditionale la contractele de munca ale salariatilor, au obligatia de a transmite modificarile in Revisal pana la data de 27 iulie.

Amenzile pentru netransmiterea in Revisal a acestor modificari sunt de 5.000 - 8.000 de lei.

In plus, angajatorii care nu respecta salariul minim pe economie, prevazut prin HG nr.871/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 703 din 15 noiembrie 2013, vor primi amenzi cuprinse intre 1.000-2.000 de lei.

"Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii", conform art. 17 alin. 5 din Codul Muncii.

Nu uitati faptul ca in functie de numarul de angajati, angajatorii pot efectua modificari in salariul minim pe economie prin intermediul unui act aditional pentru fiecare salariat incadrat cu salariul minim pe economie.

In cazul angajatorilor cu numar mare de angajati, se poate transmite o decizie colectiva care sa includa numele tuturor angajatilor al caror salariu trebuie majorat.

Model decizie colectiva de marire  a salariu minim incepand cu data de 1 iulie 2015

Atentionam asupra faptului ca modificarile in Revisal se transmit cel mai tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare, cu exceptia situatiilor in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ, cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma.

Angajatorii in cauza trebuie sa isi informeze angajatii cu privire la modificarile suferite de salariul de baza.

Nu uitati faptul ca odata cu orice majorare a salariului minim, se modifica si baza lunara de calcul a contributiei pentru accidente de munca si boli profesionale. In cazul concediilor medicale, baza lunara de calcul este reprezentata de salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Mai mult, salariul minim majorat va avea impact si asupra bazei de calcul pentru contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari de sanatate.


De asemenea, retinem ca odata cu majorarea salariului minim se va modifica si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si adaosurilor care se calculeaza prin raportare la salariul de baza: munca de noapte, spre exemplu. In acest caz, sporul pentru munca de noapte este de 25% din salariul de baza.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisaltransmitere in revisalmodificari salariu minimsalariu minim in revisal

Data aparitiei: 23 Iulie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariul minim trebuie transmis in Revisal pana la data de 27 iulie 2015! Nota: 3.8 din 5 - 15 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]