Tindem sa neglijam acest capitol iar aceasta decizie reprezinta factor declansator pentru numeroase probleme, nemultumiri, conflicte. Acestea vor fi generate in mare parte pe fondul cresterii nivelului de stres la locul de munca.
Simptomele stresului la locul de munca:
- depresie
- anxietate
- scaderea performantelor profesionale
- dureri de cap
- oboseala continua
- reducerea abilitatilor de concentrare
![40 Modele de Regulament Intern](https://www.rs.ro/dbimg/product/3188-40-modele-de-re.png)
40 Modele de Regulament Intern
![Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau](https://www.rs.ro/dbimg/product/3233-ghidul-angajatu.png)
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
![Legis Plus Legislatia Muncii](https://www.rs.ro/dbimg/product/1686-legis-plus-legi.png)
Legis Plus Legislatia Muncii
Angajatii trebuie sa fie constienti ca in oricare dintre aceste situatii s-ar regasi, au drepturi care trebuie respectate!
La producerea stresului la serviciu contribuie si numarul mare de sarcini pe care le primesc angajatii in fiecare zi, timpul limitat pentru indeplinirea lor, dar si lipsa de colaborare din partea superiorilor, colegilor si subordonatilor.
Teama ca o mica greseala poate avea consecinte grave sau contiile neplacute de munca si imposibilitatea de exprimare, limitarea profesionala, provoaca de asemenea stres in randul angajatilor bugetari.
Evident, exista numeroase solutii pentru a tine nivelul de stres cat mai redus cu putinta. Angajatorii sunt obligati sa asigure toate conditiile pentru ca nivelul de stres la locul de munca sa fie cat mai redus.
Astfel, angajatii trebuie sa ia pauze, sa ia masa la ore regulate, sa aiba timp pentru a se deconecta minim 10-20 de minute de la activitatea lor. Este nevoie ca acestia sa sisteze activitatea in timpul orelor de lucru, minim pentru 10-15 minute, sa petreaca putin timp in aer liber.
sursa: InfoInstitutii.ro