Afectiunile aparatului locomotor pot afecta muschii, articulatiile, tendoanele, ligamentele, oasele si nervii organismului.
Majoritatea afectiunilor profesionale ale aparatului locomotor se dezvolta in timp si sunt generate de munca efectiva sau de mediul de lucru al angajatorului. Acestea pot rezulta de asemenea din accidente, de ex. fracturi si dislocari. De regula, afectiunile aparatului locomotor afecteaza spatele, gâtul, umerii si membrele superioare; mai rar acestea pot afecta, de asemenea, membrele inferioare.
Problemele de sanatate pot varia de la disconfort, dureri si suferinte minore, la stari de sanatate mai grave pentru care se impun absente de la munca si chiar tratament medical. In situatii mai grave, tratamentul si recuperarea reprezinta deseori un esec - se poate ajunge la handicap permanent si la pierderea locului de munca.
Multe probleme pot fi prevenite sau reduse semnificativ daca se respecta legislatia privind siguranta si sanatatea in vigoare si daca sunt urmate orientarile privind bunele practici. Aceasta cuprinde analizarea atributiilor de serviciu, instituirea de masuri preventive,si verificarea ca aceste masuri sa ramâna aplicabile.
Afectiunile aparatului locomotor reprezinta o problema majora.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
250 Modele Fise de Post
Pentru angajat, acestea produc suferinte personale si pierderea venitului; pentru angajator, acestea reduc eficienta comerciala; si pentru guvern, acestea determina cresterea cheltuielilor legate de asigurarile sociale.
Afectiunile aparatului locomotor reprezinta o prioritate pentru UE in strategia comunitara privind securitatea si sanatatea la locul de munca. Acestea reprezinta, de asemenea, o prioritate recunoscuta de catre statele membre ale UE si partenerii sociali europeni.
Agentia Europeana pentru SSM