Noi norme privind gestionarea fondurilor europene. Vezi Ordonanta de Urgenta

Contributiifonduri europeneinstrumente structuraleautoritatea de managementOUG 64/2009
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In sedinta de Guvern de miercuri, 10 aprilie 2013, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si adoptarea unor masuri financiare pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern vizeaza modificarea cadrului legislativ in vederea adoptarii unor masuri adecvate care sa permita un flux de numerar astfel incat sa se asigure necesarul de fonduri la nivelul Autoritatii de certificare si plata/Autoritatilor de management pentru efectuarea platilor intr-un termen cat mai scurt cu rezultat in includerea acestora in Declaratii lunare de Cheltuieli catre C.E.

Astfel, se instituie posibilitatea de a aloca temporar in anul 2013 sumele din venituri din privatizare in lei si valuta inregistrate in contul general al Trezoreriei Statului si contul Ministerului Finantelor Publice deschis la Banca Nationala a Romaniei.

De asemenea, se impune completarea cadrului general privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta - OUG nr. 64/2009 si inserarea unui nou mecanism, acela al decontarii cererii de plata.

Acest mecanism se aplica numai beneficiarilor care au calitatea de ordonator de credite ai bugetului local si care se gasesc in imposibilitatea de a achita facturile pentru servicii/bunuri/executie lucrari receptionate, acceptate la plata. Beneficiarul va depune la Organismul Intermediar/Autoritatea de Management, care decide sa utilizeze mecanismul cererii de plata, cererea de plata si documentele justificative aferente acesteia.

Dupa efectuarea verificarilor cererii de plata, Autoritatea de Management va transfera beneficiarului valoarea cheltuielilor rambursabile si a taxei pe valoarea adaugata aferenta acestora. Beneficiarul va efectua plata reprezentand valoarea contributiei proprii si a cheltuielilor neeligibile din surse proprii in aceeasi zi cu plata fondurilor transferate de Autoritatea de Management.

Dupa realizarea acestor demersuri, beneficiarul este obligat sa depuna o cerere de rambursare in care sunt incluse facturile decontate prin cererea de plata.

Autoritatile de Management care decid utilizarea acestui mecanism vor emite instructiuni referitoare la modul in care se depun cererile de plata, precum si actele care insotesc aceste cereri.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, declara saptamana trecuta ca "Este pentru prima data cand sistemul incepe sa lucreze in favoarea beneficiarilor din categoria primariilor si agentiilor de dezvoltare intercomunitara. Guvernul Romaniei a aprobat actul normativ care asigura decontarea facturilor pe care le au acesti beneficiari din fonduri de la Trezoreria Statului, iar in acest fel sunt sprijinite in mod real comunitatile locale.

Acestea inregistreaza restante in valoare de peste 300 de milioane de lei, iar statul va deconta aceste cheltuieli, urmand ca ulterior sumele sa fie rambursate de Comisia Europeana. Suplimentar, masura va fi mai mult decat benefica si pentru firmele care sunt afectate de incasarea cu intarziere a facturilor emise catre acesti beneficiari".

Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si adoptarea unor masuri financiare pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene va intra in vigoare dupa publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei.


Sursa: Ministerul Fondurilor Europene


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Contributiifonduri europeneinstrumente structuraleautoritatea de managementOUG 64/2009

Data aparitiei: 19 Aprilie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noi norme privind gestionarea fondurilor europene. Vezi Ordonanta de Urgenta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]