Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Model de clauza de confidentialitate privind protectia DATELOR cu caracter personal

model clauza confidentialitateprotectia datelor cu caracter personalclauza de confidentialitate
Incepem prin a va reaminti ca, la art. 26 din Legea 53/2003 privind Codul muncii se prevede ca prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca (CIM) si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului.


Conditiile sunt stabilite in regulamentele interne, in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) va putea verifica oricand echipamentele pe care le folosesc companiile si firmele care lucreaza cu astfel de date.

Regulamentul precizeaza ca prelucrarea datelor cu caracter personal este legala numai daca, si in masura in care, se aplica cel putin una dintre urmatoarele conditii:

persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice >>>

"Puteti sa ne ajutati cu un model de clauza de confidentialitate la contractul de munca privind protectia datelor cu caracter personal?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


207 modele si formulare OBLIGATORII in HR
207 modele si formulare OBLIGATORII in HR

Vezi detalii aici

Detasarea transnationala a salariatilor
Detasarea transnationala a salariatilor

Vezi detalii aici

Ghid complet - Instructiuni proprii de securitate a muncii
Ghid complet - Instructiuni proprii de securitate a muncii

Vezi detalii aici




Avand in vedere aceasta definitie generala a clauzei de confidentialitate, propunem urmatoarea formulare pentru o clauza de confidentialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal:

1. Prin date cu caracter personal se inteleg urmatoarele: ..... (aici este bine sa se enumere tipul de date cu caracter personal pe care salariatul are dreptul sa le prelucreze, pentru a se determina foarte clar asupra caror tipuri de date actioneaza clauza de confidentialitate).

2. Salariatul are obligatia:

a) de prelucra datele personale in conformitate cu si in limitele de autorizare stabilite in procedurile interne ale angajatorului;
b) de a pastra confidentialitatea asupra datelor personale pe care le prelucreaza;
c) de a nu dezvalui datele personale pe care le prelucreaza unor alte persoane decat cele in privinta carora ii este permis acest lucru prin procedurile interne, prin regulamentul intern al angajatorului, prin contractul individual de munca si fisa postului;
d) de a prelucra datale personale numai pentru aducerea la indeplinire a atributiilor de serviciu prevazute in fisa postului, in contractul individual de munca si in regulamentul intern;
e) de a respecta masurile tehnice si organizatorice stabilite pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala;
f) de a aduce la cunostinta angajatorului in cel mai scurt timp posibil orice situatie de acces neautorizat la datele personale pe care le prelucreaza.

3. Nerespectarea obligatiilor prevazute la pct. 2 atrage raspunderea disciplinara a salariatului in conformitate cu prevederile regulamentului intern si plata de daune interese.

4. Salariatul are obligatia de a pastra confidentialitatea asupra datelor personale pe care le prelucreaza pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, pe termen nelimitat.


Sursa: PortalCodulMuncii



Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model clauza confidentialitateprotectia datelor cu caracter personalclauza de confidentialitate

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!


Data aparitiei: 03 Aprilie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Model de clauza de confidentialitate privind protectia DATELOR cu caracter personal Nota: 3.72 din 5 - 9 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
Indemnizatie Acordata La Iesirea La PensieIntrebare: Buna ziua, Am lucrat la Biroul Roman de Metrologie Legala, institutie publica cu venituri extrabugetare si subventii de la stat, intr-un procent foarte mic. In data de 11.09.2017 am iesit anticipat la pensie. In contractul colectiv de munca, este prevazut un articol: "In conditiile legii si in limita prevederilor bugetare aprobate, salariatii care inceteaza activitatea ca urmare a pensionarii, primesc la plecarea din institutie o indemnizatie egala cu 2 salarii de baza, suportata din fondul de
 

Raspuns: Buna seara,<br />Va rog sa-mi spuneti daca imi puteti raspunde la intrebare, sau nu. Timpul tr... citeste tot raspunsul aici


Descarca GRATUIT
“Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018”
exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.

 

Modificari majore in Codul Muncii 2018

- contributii sociale, noutati Revisal, concedii medicale -
 
Descarca GRATUIT raportul special
Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018
 
Toate modificarile sunt explicate detaliat in raportul

Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018

 

 


 
xx
Atentie la modificarile din Codul Muncii in 2018!
- Revisal, contributii, concedii + alte noutati -

Descarcati gratuit Raportul Special

"Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018"

Da, vreau sa primesc newsletterul Legislatia Muncii