PSI: Care sunt planurile de protectie impotriva incendiilor

21 Martie 2013
21 Martie 2013
SSM si PSIprotectia incendiilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intre documentele specifice activitatii de aparare impotriva incendiilor, un loc important il ocupa planurile de protectie impotriva incendiilor.

Exista trei tipuri de planuri de protectie impotriva incendiilor la spatiile si constructiile pentru birouri

1) Planul de evacuare a persoanelor
2) Planul de interventie
3) Planul de depozitare si de evacuare a materialelor care, conform legii, sunt considerate periculoase, dupa caz.

1) Configurația planului de evacuare a persoanelor depinde de tipul si destinatia constructiei, dar si de numarul persoanelor care se pot afla simultan in aceasta. In baza acestui din urma criteriu trebuie intocmite urmatoarele planuri de evacuare:

 Plan de evacuare pe nivel, daca se afla simultan mai mult de 30 de persoane pe nivelul respectiv.

 Plan de evacuare pe incapere, daca in incaperea respectiva se afla cel putin 50 de persoane.

Pentru spatiile pentru birouri inglobate in alte constructii, planurile de evacuare sunt extrase din planul de evacuare al obiectivului si se afiseaza de catre proprietar, conducatorul institutiei sau operatorului economic ori administrator.

2) Planul de interventie se intocmeste pentru asigurarea desfasurarii operatiunilor de interventie in situatii de urgenta.

Proprietarul, conducatorul institutiei sau operatorului economic ori administratorul asigura intocmirea planurilor de interventie pentru constructiile in care sunt inglobate spatii pentru birouri si comunica partilor interesate masurile si obligatiile ce le revin.

Pentru constructiile care au 2 sau mai multi proprietari sau in care se gasesc mai multe institutii sau mai mulți operatori economici, cel care detine partea dominanta este integrator al tuturor masurilor de aparare impotriva incendiilor la nivelul obiectivului.

Dupa ce este intocmit, planul de interventie trebuie avizat de inspectoratul pentru situatii de urgenta judetean sau al municipiului Bucuresti, dupa caz.

Un exemplar al planului de interventie avizat ramane la dispozitia inspectoratului pentru situatii de urgenta, pentru efectuarea recunoasterilor si a studiilor tactice si pentru punerea acestora in aplicare cu prilejul exercitiilor, aplicatiilor tactice de interventie, precum si in situatiile de urgenta.

3) Planul de depozitare si de evacuare a materialelor clasificate conform legii ca fiind periculoase se intocmeste pentru fiecare incapere unde se afla asemenea materiale, pe baza schitei incaperii respective, pe care se marcheaza zonele cu materiale periculoase.

Acest plan trebuie sa cuprinda clasele materialelor periculoase, cantitatile lor si codurile de identificare sau de pericol, precum si produsele de stingere recomandate. Traseele de evacuare vor fi marcate cu culoarea verde.

Planurile de depozitare se amplaseaza in locuri care se estimeaza a fi cel mai putin afectate de incendiu si in apropierea locurilor de acces in incaperi, precum si la dispecerat, acolo unde acesta este constituit, astfel incat acestea sa poata fi utile fortelor de interventie.

ATENTIE

Planurile de protectie impotriva incendiilor se actualizeaza ori de cate ori este cazul, in functie de modificarile conditiilor care au stat la baza intocmirii lor, precum si de modificarile legislative, constructive, de personal si altele asemenea.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]