A) Suportul de curs destinat programelor de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru angajatori si pentru reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca va cuprinde:
1. Cadrul legislativ general referitor la securitatea si sanatatea in munca;
2. Concepte de baza referitoare la securitatea si sanatatea in munca;
3. Notiuni despre riscuri generale si prevenirea lor;
4. Notiuni despre riscuri specifice si prevenirea lor in sectorul corespunzator activitatii intreprinderii si/sau unitatii;
5. Acordarea primului ajutor.
Total: 40 de ore.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
250 Modele Fise de Post
B) Suportul de curs destinat programelor de formare profesionala in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu si superior de pregatire va cuprinde:
1. Cadrul legislativ general referitor la securitatea si sanatatea
in munca;
2. Criterii generale pentru evaluarea
riscurilor;
3. Organizarea activitatilor de prevenire si protectie;
4. Actiuni in caz de urgenta: planuri de urgenta si de evacuare, prim ajutor;
5. Elaborarea documentatiilor necesare desfasurarii activitatii de prevenire si protectie;
6. Evidente si raportari in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Total: 80 de ore.
ATENȚIE!
1. In termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a H.G. nr. 955/2010 pentru modifica - rea si completarea Normelor
metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 1.425/2006, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, care se publica in Monitorul Oficial al României, Partea I, se vor aproba cerintele minime de pregatire si formare in domeniul securitatii si sanatatii in munca/continutul minim al programelor-cadru necesare pentru ocupatiile specifice din domeniul securitatii si sanatatii in munca, respectiv cele de tehnician in securitate si sanatate in munca si expert in securitate si sanatate in munca. Prin acelasi act normativ vor fi aprobate competentele minime si abilitatile aferente acestor ocupatii conferite prin standardele ocupationale, echivalarea intre ocupatiile specifice, precum si alte aspecte referitoare la formarea profesionala.
La data intrarii in vigoare a ordinului mentionat la punctul 1, cerintele minime corespunzatoare nivelurilor mediu si superior de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca vor fi abrogate, urmând sa fie aplicabile, dupa aceasta data, cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca prevazute pentru ocupatiile specifice de tehnician in securitate si sanatate in munca si expert in securitate si sanatate in munca.