CSSPP: Norme privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor private

23 Februarie 2012
23 Februarie 2012
CSSPPproiecte pensiisistem pensii privatepensii facultativeNorma nr. 10/2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe pagina de internet www.csspp.ro, in sectiunea Dezbatere Publica, conform principiului transparentei decizionale, doua noi proiecte de acte normative:

    Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 10/2010 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare;
    Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 11/2010 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor facultative, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Necesitatea emiterii celor doua acte normative a fost impusa de intrarea in vigoare a Normei nr. 11/2011 privind investirea si evaluarea activelor fondurilor de pensii, prin care administratorii de fonduri de pensii private isi pot diversifica portofoliile de active investind in noi instrumente financiare.

Astfel, prin completarile aduse legislatiei secundare, CSSPP creeaza un cadru unitar si bine  organizat in ceea ce priveste raportarea investitiilor fondurilor de pensii private si evaluarea activelor nou introduse.

**

Tot in sectiunea Dezbatere Publica, CSSPP a publicat Proiectul normei de modificare si completare a Normei nr. 16/2010 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Noua norma elimina obligativitatea publicarii in presa scrisa a documentului prin care administratorul informeaza si solicita acordul participantilor la fondul de pensii facultative, cu privire la propunerile de modificare a prospectului schemei de pensii facultative, datorita volumului mare de informatii pe care le poate contine. Astfel, documentul se va publica exclusiv pe pagina proprie de internet a administratorului, publicarea acestuia fiind anuntata in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin 2 zile consecutive. Doar la solicitarea participantilor, administratorul este obligat sa transmita documentul prin servicii postale sau posta electronica.

***

Reglementarile ce urmeaza a fi adoptate de catre CSSPP sunt publicate pe pagina de internet a institutiei www.csspp.ro, inaintea parcurgerii procedurii de aprobare a acestora in cadrul institutiei, astfel incat persoanele interesate sa poata lua cunostinta de continutul acestora si sa formuleze eventuale propuneri si observatii.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]