Munca in strainatate: cine nu plateste cotizatii la stat

25 Ianuarie 2012
25 Ianuarie 2012
Munca strainatateministerul munciiscutire cotizatiiangajatori Spania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X





Potrivit unei declaratii facute de reprezentanti oficiali ai Ministerului Muncii, incepand de anul acesta, cetatenii romani care lucreaza in Spania ca ingrijitori la domiciliu nu vor mai fi obligati sa plateasca nicio cotizatie catre stat, aceasta responsabilitate revenind angajatorului, potrivit unei hotarari a guvernului spaniol, menita sa clarifice reglementarile confuze in domeniu.

De la 1 ianuarie, baza de cotizare va fi determinata prin 15 trepte de cotizare, prima treapta de salarizare fiind pana la 74,83 euro/lunar iar ultima treapta de peste 700,11 euro/luna. "Astfel, angajatorii care platesc un salariu de pana la 74,83 euro/lunar, vor plati o cotizatie de aproximativ 15,88 euro/lunar, iar cei care platesc un salariu de peste 700,11 euro/luna, vor plati o cotizatie de aproximativ 131,68 euro/lunar", precizeaza MMFPS.

Conform datelor Institutului National de Securitate Sociala Spaniol, oficial exista 16.760 de cetateni care lucreaza in gospodarii dintre cei 272.489 de cotizanti romani la sistemul spaniol de securitate. in realitate sunt cateva sute de mii de romani care ingrijesc varstnici in Spania, acestia fiind preferati de angajatorii spanioli in fata altor nationalitati.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]