Studiu de caz: Inregistrarea contractelor in noua aplicatie Revisal

RevisalHG 500/2011Ordinul 1918/2011inregistrare contracte
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 26.09.2011

O societate comerciala are de inregistrat si de transmis la ITM in noua versiune a REVISAL contractele active la data de 01.08.2011. Va fi obligata societatea sa transmita, odata cu acestea, istoricul contractelor de munca, precum si date concrete ca data de inceput a contractelor, normele actuale sau cuantumul salariilor?

Trebuie precizat ca aplicatia Revisal versiunea 5.0.6 nu importa din vechea baza de date (Revisal versiunea 2.4.0) urmatoarele:
- contractele incetate;
- contractele active, incheiate pe perioada determinata care au data de sfarsit anterioara datei la care efectuati importul.

Astfel de situatii nu se vor importa in noua versiune fiind considerate contracte incetate (intrucat nu s-a efectuat prelungirea lor). Angajatii care in aplicatia veche Revisal au doua sau mai multe contracte de munca la acelasi angajator vor fi preluati cu un singur contract in noua versiune. Contractele in plus trebuie verificate daca sunt active si contin date corecte si trebuie introduse manual de catre angajator.

La preluarea angajatorilor cu mai multe contracte care nu pot fi actualizate in timpul unei zile poate intrerupe activitatea din fereastra de preluare, butonul "Suspenda preluare". Accesand acest buton se poate suspenda procesul de preluare a datelor si inchide aplicatia. Pentru reluarea procesului se va redeschide aplicatia si se va accesa "Continua Preluare" iar aplicatia va continua actualizarea datelor din acelasi loc in care a fost suspendata. Actionarea butonului "Renunta" duce la nepreluarea salariatului respectiv.

Erorile de tipul "Could not execute query" , "Could not insert apar pentru ca pe calculatorul pe care s-a instalat aplicatia Revisal 5.0.6 a mai fost instalata si aplicatia de evaluare si nu s-au sters fisierele din folderul Application Data, conform procedurii de dezinstalare prezentata in Ghidul de instalare de pe www.inspectiamuncii.ro. Aplicatia Revisal 5.0.6 exporta fisiere in format RVS. Acestea trebuie depuse pe linkul corespunzator noului sistem aflat la adresa: https://reges.inspectiamuncii.ro/Cont/Autentificare?ReturnUrl=%2fPreluariRegistre

Versiunile anterioare de Revisal exporta fisiere in format XML. Acestea pot fi in continuare depuse (conform HG500/2011 timp de 90 de zile incepand cu 1 august 2011) la adresa: https://reges.inspectiamuncii.ro:4443/pls/apex/f?p=99

Angajatorii care folosesc aplicatii non-Revisal trebuie sa genereze fisiere de tip RVS folosind optiunea "Validare Registru Non-Revisal" din aplicatia Revisal 5.0.6. Vizualizarea datelor depuse on-line de catre angajatori se efectueaza acceasand meniul "Raport Preluari" si dand click pe codul de incarcare aferent incarcarii. In fereastra Pop-up pop-up care se deschide se pot vizualiza datele angajatilor si contractelor aferente fiecarei depuneri. Mesajul de eroare "ORA-2011: Formatul Fisierului este Invalid.ORA-2041: Fisierul trebuie sa contina cel putin un salariat si un contract." din momentul incarcarii fisierului RVS pe on-line semnifica faptul ca operatorul incearca sa incarce un fisier de tip RVS pe linkul corespunzator vechiului sistem.

Mesajul de eroare "Date angajator modificate. Va rugam sa va prezentati la ghiseu" din momentul incarcarii fisierului RVS pe on-line semnifica faptul ca operatorul a modificat datele angajatorului sau ca datele angajatorului din Revisalul vechi nu corespund cu datele angajatorului preluate in noua baza de date. In acest caz, depunerea trebuie efectuata la ghiseu pentru actualizarea datelor angajatorului pe server. In situatia mentionata mai sus nu este necesara eliberarea unei noi parole
Art. 3 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) stabileste ca registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;
b) data angajarii;
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca;
f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;
g) salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
i) data incetarii contractului individual de munca.
Conform art. 4 alin. (2) din HG 500/2011, orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g), printre care regasim: elementele de identificare a tuturor salariatilor, perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia, salariul, sporurile si cuantumul acestora, le veti inregistra in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii, republicat. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Astfel, potrivit art. 4 alin. (1) lit. b) din HG 500/2011, completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementului salariul, sporurile si cuantumul acestora se completează şi pentru contractele individuale de muncă deja înregistrate, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a HG 500/2011, respectiv de la data de 1 august 2011. Potrivit actului normativ, mai sus mentionat, aceasta este singura referire pe care o face legiuitorul la contractele deja inregistrate la data de 1 august a.c. Celelalte obligatii se refera la angajarea salariatilor, obligatie pentru viitor.

Potrivit pct. 4 din Anexa la Ordinul 1918/2011, registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) cuprinde contractele individuale de munca in desfasurare la data intrarii in vigoare a prevederilor hotararii, indiferent daca acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011. Conform art. 11 alin. (1) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), Inspectia Muncii adopta solutia tehnica privind registrul in forma electronica si aplicatia informatica pentru completarea si transmiterea registrului de catre angajatori. In consecinta, pentru erori de accesare a programului societatea se va adresa acestei institutii.

In consecinta, pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca se dovedeste cu carnetul de munca situatie in care NU aveti obligatia sa inregistrati in Revisal fiecare contract activ in ordine cronologica cu toate modificarile de norma lucru, functii etc. pe care le-a suferit de la inregistrarea contractelor la ITM pana in prezent ci doar sa preluati vechea baza de date cu toate CIM-urile active sau suspendate la data de 1 august 2011, chiar daca preluarea inseamna inregistrarea contractelor unul cate unul in ordinea angajarii cu elementele mentionate la art. 3 din HG 500/2011.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
RevisalHG 500/2011Ordinul 1918/2011inregistrare contracte

Data aparitiei: 23 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Inregistrarea contractelor in noua aplicatie Revisal Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]