legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

IMM-urile cer anularea penalitatilor in caz de neplata a datoriilor din trecut

26 August 2011
26 August 2011
IMM-uristrategie fiscaladatorii firmepenalitati datorii stat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In aceasta perioada, IMM-urile cer Guvernului sa anuleze aplicarea de penalitati pentru neplata datoriilor la stat din perioada 2009-2010, in cazul firmelor care nu au mai inregistrat datorii inainte de declansarea crizei. Sumele datorate in prezent de aceste companii la bugetul de stat ajung a cateva sute de miliarde de lei.

In acest sens, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat: "Sunt 20.000-30.000 de firme care inainte de criza nu au avut datorii la bugetul de stat. Din cauza crizei acestea au acum datorii, penalitatile sunt imense, nu se mai pot dezvolta, unele au murit deja, iar altele sunt pe moarte. Daca luam in calcul pentru fiecare dintre aceste firme penalitati pentru neplata datoriilor bugetare de 300-400 de milioane de lei vom vedea ca in total este vorba de sute de miliarde de lei".

Daca statul nu sterge aceste penalitati care se adauga datoriilor acumulate, firmele in cauza ar putea intra in faliment in perioada urmatoare. Nicolescu a mentionat, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceste datorii ar fi trebui incluse in strategia fiscala 2012-2014, amintind ca pe termen lung este mai profitabil pentru bugetul de stat ca aceste firme sa fie salvate.

In plus, IMM-urile cer si alocarea a 0,5% din PIB, reducerea contributiilor sociale si a TVA cu cinci puncte procentuale si cu minim 50% a impozitului pe cladiri si teren, raportat la scaderea valorii lor de piata. In ceea ce priveste adoptarea strategiei fiscale 2012-2014, reprezentantii CNIPMMR vad un pas important realizat prin acest document.
NOUTATI din Legislatia muncii

REGES-ONLINE: Ce trebuie sa faceti pana pe 30 septembrie 2025?


 Conform reglementarilor, angajatorii au doua obligatii esentiale:

1. Inregistrarea in platforma REGES-ONLINE
2. Completarea si transmiterea tuturor datelor pentru contractele active de munca care nu sunt deja inregistrate in sistemul anterior

Incepeti acum tranzitia catre REGES-ONLINE cu ajutorul
Ghidului practic de operare in ReviSal (Reges)

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT
REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]