Cum pot profita firmele afectate de criza de modificarile aduse OG 6/2019

esalonare datorii firme 2021datorii principale anafrestante firme 2021anulare datorii 2021
Cum pot profita firmele afectate de criza de modificarile aduse OG 6/2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Modificarile aduse Ordonantei nr. 6/2019 vin in sprijinul firmelor afectate de criza si le ofera sansa de a-si esalona in noul an datoriile principale acumulate la ANAF, alaturi de stergerea dobanzilor si penalitatilor aferente. 
 
Companiile isi pot astfel restructura obligatiile la stat datorate pentru perioada august - decembrie 2020, fiind astfel prelungita perioada care, inainte de aceste modificari, se incheia la 31 iulie 2020. Mai mult, in anumite situatii, se poate reduce datoria principala restanta la 31 decembrie 2020 cu pana la 50%, iar o parte din aceasta suma trebuie platita in avans. 
 
O conditie aduse de legislatia modificata cere ca firmele cu datorii scadente la decembrie 2020 sa nu fi beneficiat de esalonarea reglementata prin Codul Fiscal, sa aiba declaratiile fiscale depuse la zi, sa contracteze un specialist expert independent pentru procedura completa, sa achite datoriile scadente acumulate in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2021 si data depunerii planului de restructurare prin OG 6/2019.
 
"Principala dificultate in accesarea OG 6 este acoperirea sumelor scadente incepand cu ianuarie 2021 si finantarea avansului calculat in cazul reducerii datoriilor. In aceasta situatie, cea mai buna solutie este accesarea unei finantari bancare, procedura in care specialistii CITR pot contribui decisiv, avand o experienta notabila in piata", sustin specialistii CITR, citati de Agerpres.
 
O modificare principala consta in reducerea avansului procentual pe care companiile trebuie sa il plateasca pentru a beneficia de oportunitatile oferite de OG 6, acesta fiind aplicat asupra sumelor ce urmeaza a fi esalonate efectiv prin plan, nu asupra intregului debit principal, asa cum era reglementat in varianta anterioara, arata aceeasi sursa.
 
Mai mult, noile modificari permit companiilor ale caror solicitari de restructurare nu au fost solutionate pana la data de 3 ianuarie 2021 sa retraga cererea initiala, sa isi modifice planul de restructurare incluzand creantele bugetare scadente in perioada august-decembrie 2020 si sa depuna planul refacut.
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
esalonare datorii firme 2021datorii principale anafrestante firme 2021anulare datorii 2021

Data aparitiei: 03 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum pot profita firmele afectate de criza de modificarile aduse OG 6/2019 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]