Bonificatii pentru companiile din Romania care isi majoreaza capitalul

Ioana Pavel
Ioana Pavel
03 August 2020
03 August 2020
Ioana Pavel
Ioana Pavel
bonificatii companiiproiect bonificatii companiimajorare capital
Bonificatii pentru companiile din Romania care isi majoreaza capitalul
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un proiect de lege aflat in analiza propune bonificatii pentru companiile care activeaza in Romania si care isi majoreaza an de an capitalurile in vederea dezvoltarii activitatii. 
 
Companiile care activeaza in Romania ar putea primi bonificatii in cazul in care isi majoreaza, anual, capitalurile in vederea dezvoltarii activitatii, a declarat, vineri, dupa sedinta de Guvern, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.
 
In ce priveste noul proiect, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a precizat:
 
"Este o schema de sprijinire a mediului de afaceri prin reducerea sarcinii fiscale a operatorilor economici care inregistreaza capitaluri proprii pozitive, precum si in cazul celor care majoreaza anual aceste capitaluri in vederea dezvoltarii activitatii. Este o schema care se intinde pe mai multi ani - si vorbim aici despre reduceri de impozit pentru cei care cresc aportul la capital. Este o schema pentru care detalii vor fi prezentate intr-o sedinta de Guvern viitoare. Vorbim despre o bonificatie care sa stimuleze capitalizarea companiilor".
 
De asemenea, potrivit ministrului, au fost aprobate doua Hotarari de Guvern privind aplicarea unor scheme de ajutor de stat.
 
"In aceasta sedinta au fost discutate mai multe acte care sunt legate de Planul de relansare si alte cateva acte care au fost in prima lectura in sedintele precedente. In aceasta seara a fost aprobata Hotararea de Guvern privind modificarea Hotararii Guvernului 807/2014. Este o schema de ajutor de stat pentru companii mari, investitii care vin de la zero in Romania sau extinderea unor investitii actuale. Modificarile avute in vedere se concentreaza pe flexibilizarea accesului la finantare a operatorilor economici. Am prelungit perioada in care se pot emite acorduri pentru finantare pana in anul 2023, corespunzator perioadei de valabilitate a Regulamentului 651 din 2014. A fost prelungita pana in anul 2028 perioada in care se poate efectua plata ajutorului de stat tinand cont de faptul ca perioada de implementare a investitiei poate fi mai mare de trei ani de zile. S-au eliminat modalitatile de stabilire a cheltuielilor eligibile, introducerea posibilitatii depunerii unor documente si in varianta electronica, uniformizarea stabilirii termenelor de zile lucratoare in MFP, deci cateva lucruri tehnice. Este schema unde este nevoie de o investitie de minim 1 milion de euro, de la zero sau pentru extinderea unei investitii actuale", a mentionat Florin Citu, potrivit Agerpres.
 
In plus, ministrul Finantelor a facut referire la un act normative care permite flexibilizarea accesului la finantare a operatorilor economici.
 
"Tot o schema de ajutor de stat care a fost modificata astazi a fost aprobata prin HG nr. 332/2014 si tot in vederea flexibilizarii accesului la finantare a operatorilor economici, avand in vedere situatia prin care trece economia globala astazi. In acelasi timp, in data de 2 iulie 2017, Comisia Europeana a adoptat modificarea legislatiei comunitare in domeniul ajutorului de stat si a trebuit sa implementam si aceste lucruri. Si aici am prelungit perioada in care se pot emite acorduri de finantare pana in anul 2023, apoi la fel prelungirea pana in 2028, cresterea numarului de noi locuri de munca create, de la 10 la 100, pentru a incuraja investitiile cu impact in economie. Introducerea posibilitatii demararii proiectului de investitii dupa depunerea cererii de finantare, modificarea listei sectoarelor de activitate pentru care nu se acorda ajutoare de stat sau eliminarii de la finantare a sectoarelor activitate cu valoare adaugata redusa care nu contribuie la dezvoltarea regionala. Apoi, asigurarea egalitatii de tratament pentru toate intreprinderile in sensul generalizarii obligatiei de a mentine locurile de munca create pentru o perioada de minim cinci ani, de la data ocuparii fiecarui loc de munca, stabilirea mecanismului de recuperare proportionala a ajutorului de stat platit in functie de numarul de locuri de munca care sunt mentinute", a precizat Citu, citat de aceeasi sursa.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]