Contractul de munca temporara, tot mai des intalnit in Romania

Mara Dobrin
Mara Dobrin
30 Septembrie 2016
30 Septembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
munca temporaracontract munca temporaraagent munca temporara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Munca temporara este o piata in continua crestere, pe fondul unei economii tot mai dinamice. Din ce in ce mai multe companii si angajati profita de numeroasele beneficii ale acestui tip de contract. In acest fel angajatii au posibilitatea de a lucra doar in proiecte si pot experimenta mai multe medii de munca.

Ce inseamna efectiv un contract de munca temporara?


Un salariat de acest tip este cel care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara, conform Codului Muncii.

Piata de munca temporara are in vedere atat recrutarea de specialisti, dar si recrutarea de personal necalificat.
Aceasta piata de profil se afla in plina ascensiune, tot mai mult specialisti ca: ingineri, IT sau sectorul financiar, fiind dispusi sa lucreze in baza unui contract de munca temporara.


Specialistii de la PortalCodulMuncii au adus mai multe lamuriri in acest sens:

"Conform art. 88 alin. (1) din Codul muncii, munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

In alin. (2) se stabileste ca salariatul temporar este persoana care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara, in vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Astfel, Codul muncii nu distinge in ceea ce priveste functiile salariatiilor care pot incheia contracte de munca temporara. De aceea, contractele de munca temporara pot fi incheiate indiferent de functia ce urmeaza sa fie desfasurata.

Utilizatorul este persoana fizica sau juridica pentru care si sub supravegherea si conducerea careia munceste temporar un salariat temporar pus la dispozitie de agentul de munca temporara.

Misiunea de munca temporara inseamna acea perioada in care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia, pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar."



Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]