Portal Codul Muncii Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Joi, 28 aprilie, sarbatorim impreuna Ziua Internationala a Sanatatii si Securitatii la Locul de Munca.
Divizia de Legislatia Muncii a editurii Rentrop&Straton va doreste (cel putin) un an fara evenimente nedorite in privinta Sanatatii si Securitatii la Locul de Munca si va ureaza un an cat mai linistit din acest punct de vedere.
In "nebunia" legislativa din 2011, la cererea specialistilor in domeniu, am realizat o comunitate Exclusiv pentru dvs, cei care trebuie sa va ocupati zilnic de tot ce inseamna SSM. Va invitam sa faceti parte din aceasta comunitate care numara deja 2.132 de membri, accesand site-ul www.PortalSSM.ro .
Atentie insa: pe site-ul www.PortalSSM.ro puteti adresa intrebari specialistilor si primiti raspuns in maximum 24 de ore, insa aveti si un Soft Legislativ special pentru aceast domeniu, care contine toata legislatia SSM din Romania, actualizata la zi.
....pentru mai multe detalii Click Aici
Organizatia Internationala a Muncii (OIM) sarbatoreste, in fiecare an, Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca, in data de 28 aprilie, pentru a promova prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale la nivel mondial. Este o campanie de constientizare menita sa atraga atentia, la nivel international, asupra tendintelor din domeniul securitatii si sanatatii in munca si asupra amplorii accidentelor legate de munca, a bolilor profesionale si a accidentelor mortale la nivel mondial.
Sarbatorirea Zilei Internationale a Securitatii si Sanatatii in Munca este o parte integranta din Strategia Globala a OIM privind Securitatea si Sanatatea in Munca si promoveaza crearea unei culturi de prevenire in domeniul securitatii si sanatatii, la nivel mondial, care implica toate partile interesate.
Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca din 2011 are drept tema implementarea unui „Sistem de Management al Securitatii si Sanatatii in Munca (SMSSM) ca instrument pentru imbunatatirea continua” in domeniul prevenirii incidentelor si accidentelor de la locul de munca. Un SMSSM este o metoda de prevenire pentru implementarea masurilor de securitate si sanatate, care consta din patru pasi si integreaza principiul imbunatatirii continue. Principiile sale se bazeaza pe Ciclul PDCA: PLAN, DO, CHECK, ACT (PLANIFICA, REALIZEAZA, VERIFICA, ACTIONEAZA).
Scopul sau este de a institui un mecanism cuprinzator si structurat pentru actiuni in comun ale managementului si lucratorilor in implementarea masurilor de securitate si sanatate. OIM a intocmit, cu aceasta ocazie, un raport care sa serveasca drept fundament pentru aceasta tema, un afis si alte materiale de promovare si ne invita sa sprijinim promovarea acestei zile importante.