Generatia Z, adica tinerii nascuti intre 1989 si 2012, simt nevoia sa lucreze cel putin trei zile pe saptamana de la birou pentru a fi productivi si a colabora eficient cu echipa.
Aceste informatii reies din rezultatele unui studiu, publicat in data de 18 ianuarie si citat de
Agerpres.
Asadar, 62% dintre respondenti au declarat ca lucreaza deja "full time" de la birou, iar 40% au subliniat ca acest mod de lucru are un impact pozitiv asupra echilibrului dintre viata personala si cea profesionala, dar si asupra relatiei cu colegii, conform cercetarii Genesis Property.
Lucrarea Motivarea angajatilor - 85 de modele, formulare, teste si chestionare va arata cum sa atingeti acest scop al oricarui angajator sau manager HR.
Va garantam ca, prin intermediul acestei lucrari veti redescoperi practic domeniul HR,
detalii AICI >>>
Biroul este mai important pentru Generatia Z decat pentru Mileniali (persoane nascute intre 1981 si 1996), care simt nevoia sa lucreze din birou cel putin trei zile pe saptamana in proportie de 56%, in timp ce in cazul Generatiei X (nascuti intre 1965 si 1980) ponderea ajunge la 73%. In prezent, peste jumatate (51%) dintre Mileniali si 65% dintre angajatii din Generatia X lucreaza in fiecare zi a saptamanii la birou.
De asemenea, principalele motive pentru care angajatii vor sa lucreze cat mai mult la birou este timpul petrecut cu echipa (57%), urmat de intalnirile in persoana cu clientii (28%) si obtinerea de vizibilitate pentru a spori sansele de promovare (16%).
Precizam si ca aproximativ 27% din angajatii din toate generatiile spun ca un mediu ideal de lucru la birou trebuie sa fie ospitalier si sa ofere multe facilitati, 21% vor spatii de lucru creative, care sa le ofere totodata si acces la cele mai noi tehnologii, iar circa 14% dintre respondenti vor zone de lucru de tip rezidential, cu o atmosfera informala, care sa-i faca sa se simta ca acasa.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Calificare la locul de muncaIntrebare: Societatea noastra doreste sa efectueze un curs de initiere/formare profesionala (exemplu: din muncitor necalificat in rectificator universal), cu un formator care este salariatul societatii noastre (cu/fara diploma de formator), insa societatea nu poate elibera decat o diploma recunoscuta la nivel intern. Intrebare: Dupa absolvirea cursului de initiere/formare, angajatorul poate face modificarea functiei in REVISAL in baza acelei diplome cu un act aditional?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Pensie limita de varsta. Incetare CIM. Incheierea unui nou contractIntrebare: Am urmatoarea speta: Salariata nascuta pe 09.10.1962 (62 ani si 4 luni), in ianuarie a indeplinit conditiile pentru pensie limita varsta conform anexa 5 si are stagiul de cotizarea peste 15 ani. Aceasta doreste sa continue activitatea la noi si am prelungit/lasat contractul. Intrebare: 1. Este ok cum am procedat? Sau trebuia sa incetez contractul si sa fac altul nou? 2. Pensia se va cumula cu salariul? Dat fiind faptul ca nu este pensie anticipata, este de drept-limita de varsta.Sau trebuie sa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<