"Esenta intr-o societate este legata in mod clar de educatie. Pentru a avea cetateni responsabili, este necesar a avea elevi care participa la actul de educatie. Am prevazut in mod foarte clar ca orice venit de sustinere a familiei va fi corelat cu participarea copiilor la scoala. Avem prevederi foarte clare legate de modul de participare a elevilor la actul educational. Am mers cu masuri extrem de corecte, astfel incat sa stimulam interesul familiilor de a-si trimite copiii la scoala", a declarat ministrul Ioan Nelu Botis, la finalul sedintei de guvern.
El a subliniat ca societatea are interes in a sustine o familie aflata in situatie de excluziune sociala numai daca si aceasta are interesul in a-si trimite copiii la scoala.
"Este o mutare fundamentala in ceea ce inseamna abordarea unui sprijin social. Ideea este de a transmite un mesaj foarte clar tuturor familiilor, ca lucrul cel mai important pentru noi ca societate este sa fim beneficiarii unor cetateni educati. In acest context mesajul meu este foarte clar: trimite-ti copiii la scoala! In acest caz vom aloca bani pentru familiile aflate in situatie de excluziune sociala", a concluzionat ministrul Botis.
Camera Deputatilor a aprobat pe 20 decembrie 2010 proiectul de lege privind alocatia pentru sustinerea familiei, adoptat pe articole saptamana trecuta. Legea prevede scaderea cuantumului alocatiilor suplimentare pentru familiile cu mai multi copii sau monoparentale.
Astfel, proiectul de lege a redus de la 470 de lei la 370 de lei limita maxima a veniturilor pe persoana ale membrilor familiei pentru acordarea acestei alocatii pentru copii, care va fi acordata diferentiat in functie de veniturile membrilor familiei si al numarului de copii.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
40 Modele de Regulament Intern
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Astfel, pentru o familiile al carei venit mediu lunar este mai mic de 200 de lei, cuantumul lunar al alocatiei va fi de 30 de lei pentru familiile cu un copil, 60 de lei pentru familiile cu doi copii, de 90 de lei pentru familiile cu trei copii si de 120 de lei pentru familiile cu mai mult de patru copii.
In cazul in care venitul mediu lunar este cuprins intre 201 lei si 370 de lei, alocatia va fi cuprinsa intre 25 de lei si 100 de lei, in functie de numarul de copii existent in aceste familii.
Alocatia pentru familiile monoparentale va varia intre 50 de lei si 200 de lei in functie de numarul de copii.