Nu este un secret pentru nimeni ca traversam o perioada cu modificari legislative radicale. Vedeta incontestabila este Legea 367/2022 care a adus multe in ceea ce priveste negocierea colectiva, fiind vizate aspecte esentiale ale relatiei dintre angajator si organizatiile sindicale/reprezentantii salariatilor.
Si, dupa cum v-ati convins deja din practica, orice asemenea modificare atrage dupa sine neclaritati, incertitudini si, implicit, un risc ridicat de a gresi si de a fi sanctionat de ITM. Legea 367/2022 prevede amenzi cuprinse intre 5.000 si 50.000 lei pentru nerespectarea anumitor obligatii de angajatori.
Acestor modificari legislative li se adauga hotararea pronuntata de CJUE in Cauza C-392/21. Este angajatorul obligat sa suporte costul ochelarilor salariatilor?
Deja sunteti un pic ingrijorat?
Nu este cazul!
Pe parcursul unei singure zile veti afla toate raspunsurile dorite, astfel incat veti intelege foarte clar cum sunteti afectat si ce aveti de facut in continuare, DETALII AICI >>>
Codul Muncii 2023 - cele mai importante schimbari la inceput de an!
Ne referim aici la schimbarile cu impact major, adica la cele care vizeaza salariul minim, scutirea de taxe salariale a sumei de 200 lei precum si alte facilitate fiscale si care, din acest motiv, sunt importante pentru absolut toti angajatorii.
De asemenea, ne referim la noua lege a dialogului social.
Astfel, iata cateva dintre intrebarile care vor primi raspuns in cadrul seminarului:
1. Ce conditii este necesar sa fie indeplinite pentru a beneficia de scutirea de taxe pentru suma de 200 lei? Guvernul a adoptat OUG 168/2022 prin care a stabilit ca o suma de 200 lei din salariul de baza nu se cuprinde in baza de calcul al contributiilro sociale si al impozitului pe venit, dar nu in orice situatie.
2. Noi avantaje neimpozabile au fost reglementate pentru anul 2023. Cum se acorda acestea?
3. Ce implicatii are modificarea salariului de baza minim brut pe tara?
4. Cum includem in contractul individual de munca clauza de mobilitate? Este obligatorie indemnizatia de mobilitate? Ce spun instantele de judecata? Detalii AICI >>>
5. Ce tratament fiscal are indemnizatia de mobilitate? Dupa ce o perioada de 8 luni in anul 2023, a avut acelasi tratament fiscal cu al diurnei, modalitatea de impozitare a indemnizatiei de mobilitate se schimba din nou. Dar cum?
6. Un nou ordin reglementeaza activitatea de creare de programe pentru calculator. Ce modificari aduce acesta?
7. Cum se acorda concediul de ingrijitor? Ordinul care reglementeaza acordarea acestui concediu a fost publicat. Ce prevede acesta?
8. In ce conditii pot beneficia salariatii de
zile libere pentru situatii urgente in familie? Cum se recupereaza aceste zile?
Principalele teme abordate la Seminarul National de Legislatia Muncii
I. Salariul de baza minim brut pe tara.
1. Implicatii in privinta obligatiilor angajatorilor
2. Salariul minim in domeniul constructiilor, agriculturii si industriei alimentare
4. Calculul contributiilor sociale la salariul minim
II. Modificari ale Codului fiscal
1. Noul regim fiscal al indemnizatiei de mobilitate
2. Noi avantaje neimpozabile
III. Concedii si alte zile libere
1. Concediul de ingrijitor
3. Concediul de crestere a copilului. Concediul celuilalt parinte
IV. Noi drepturi ale salariatilor
1. Dreptul de a solicita trecerea pe un post vacant care ii asigura conditii de munca mai favorabile
2. Dreptul de a solicita trecerea la un program individualizat de munca
V. Noua lege a dialogului social nr. 367/2022
Rezervati-va chiar acum un loc la acest eveniment!
Confirmati chiar acum participarea dvs. la video seminar. Completati formularul de inscriere si un reprezentant Rentrop & Straton va va contacta pentru a va comunica detalii despre modalitatea de achitare a taxei.,
COMANDA ACUM >>>
Video Seminarul de Legislatia muncii poate fi urmarit pana la data de 31 martie, confortabil, din fata calculatorului!
Pret: 199 lei + 19% TVA, COMANDA ACUM >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incadrarea deplasarii salariatului se stabileste in functie de motivul deplasariiIntrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fisa de post pentru Inginer de dezvoltare a produselor softwareIntrebare: Va rog sa-mi trimiteti un model fisa de post pentru codul COR 251207: Inginer de dezvoltare a produselor software.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<