Codul fiscal a fost modificat! Prevederi LEGALE din 2022 care pot fi interpretate gresit chiar si de catre managerii HR

prevederi legale 2022codul fiscal a fost modificatperioada de proba
Codul fiscal a fost modificat! Prevederi LEGALE din 2022 care pot fi interpretate gresit chiar si de catre managerii HR
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legislatia muncii, dar si Codul Fiscal se schimba tot mai des in ultima vreme, ceea ce poate crea probleme managerilor HR, dar nu numai.
 
Tocmai de aceea dorim sa va anuntam ca, in perioada 12-15 septembrie 2022, Hotel Europa din Eforie Nord va gazdui Seminarul National de Legislatia Muncii, un eveniment de traditie pentru profesionistii HR si pe care nu trebuie sa il ratati!
 
Vor fi 4 zile dense in care veti imbina relaxarea cu o pregatire exceptionala pe plan profesional , dat fiind ca Seminarul va fi axat atat pe prevederile legislative recente care pot fi intepretate gresit chiar si de manageri HR foarte experimentati, cat si pe solutiile unor neclaritati majore intalnite frecvent in practica.
 
Atentie! Seminarul va explica in detaliu inclusiv noul proiect de modificare a Codului fiscal, aflat in discutie in acest moment, care va afecta impozitul pe venit si contributiile sociale, DETALII AICI >>>
 
 

Noutati legislative in legislatia muncii si Codul Fiscal 2022

 
 
Codul fiscal a fost modificat. Noi reglementari privind impozitul pe venit si contributiile sociale
 
Drepturile salariatilor pe durata deplasarilor
 
1) Prestatii pentru mobilitate. Prevederi in contractul invidual de munca
2) Diurna
3) Indemnizatia de detasare transnationala
 
Venituri salariale acordate salaratilor fara taxe
 
1) Sume ce se pot acorda salariatilor scutite de la plata taxelor salariale, detalii aici >>>
2) Greseli frecvente ce determina reconsiderarea veniturilor
 
 
1) Stabilirea clauzei privind perioada de proba in contractul individual de munca. Limite si efecte. Persoanele incadrate in grad de handicap
2) Putem sa incetam contractul individual de munca in perioada de proba prevazuta de Codul muncii daca nu am reglementat o perioada de proba in contractul individual de munca?
3) Concediu medical in perioada de proba
4) Notificarea privind incetarea contractului individual de munca in perioada de proba
 
Sunt informatii cu un puternic caracter practic, foarte binevenite in contextul actual, oferite de specialistul Rodica Mantescu, consilier juridic, cu peste 20 de ani de experienta in domeniul dreptului muncii. Va garantam ca absolut tot ce veti auzi la Seminar va fi extrem de interesant si de util pentru dvs., INSCRIETI-VA ACUM >>>
 
Intrebari esentiale in contextul modificarilor legislative din 2022! Aflati raspunsurile la Seminar!
 
Da, pregatiti-va intrebarile!
 
La Seminar aveti posibilitatea sa adresati intrebari lectorului Rodica Mantescu si sa primiti pe loc raspunsurile. Bineinteles, veti auzi si intrebarile puse de ceilalti participanti si solutiile furnizate, rezultatul fiind ca veti capata o imagine foarte exacta a provocarilor cu care se confrunta in perioada actuala mediul HR. 
 
Exemple de intrebari de actualitate:
  1. Angajatorul este raspunzator pentru accidentele produse in casa telesalariatului?
  2. Daca firma acorda tichete de masa, este obligatorie mentionarea acestui lucru in contractele individuale de munca?
  3. Postarea pe retelele de socializare a unui mesaj cu caracter defaimator la adresa firmei constituie abatere grava? Se poate prevedea asa ceva in Regulamentul Intern?
  4. Salariatul care beneficiaza de facilitatile stabilite pentru industria alimentara va beneficia de indemnizatie pentru crestere copil?
  5. In perioada in care salariatii sunt afectati de masura reducerii programului de munca (kurzarbeit), ei pot sa efectueze concediu de odihna? Cum se ponteaza?
  6. Daca beneficiarul casnic il angajeaza cu contract de munca pe prestatorul casnic, se mai pot acorda tichete de activitati casnice?
 
 Rezervati-va chiar acum un loc la acest eveniment! Nu uitati!
 
Beneficiati de experienta, solutiile si recomandarile unui super-specialist in domeniul sensibil al dreptului muncii – totul corelat cu modificarile legislative aparute in 2022, INSCRIETI-VA ACUM >>>
 
 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prevederi legale 2022codul fiscal a fost modificatperioada de proba

Data aparitiei: 23 August 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Codul fiscal a fost modificat! Prevederi LEGALE din 2022 care pot fi interpretate gresit chiar si de catre managerii HR Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]