Controale ITM: Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru munca nedeclarata si circa 4.000 angajatori verificati

controale itmamenzi stare de urgentaamenzi munca nedeclarata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
De la inceputul starii de urgenta si pana in prezent, au fost verificati circa 4.000 de angajatori si au fost aplicate amenzi de peste 4 milioane de lei pentru munca nedeclarata, potrivit anuntului facut saptamana aceasta de catre, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la dezbaterea motiunii simple impotriva sa de la Senat.
 
"Inspectia Muncii, doamnelor si domnilor senatori PSD, este pe teren, nu in birou cum am gasit-o preluand de la dumneavoastra. Nu mai sta nimeni in birou, nu mai face nimeni niciun joc. Stiu ca va innebuneste acest lucru, stiu ca vedeti negru in fata ochilor - si pot sa inteleg pana la un punct, dar acest lucru nu ma opreste. A vedea negru in fata ochilor este specific oamenilor disperati. De la inceputul starii de urgenta pana in prezent - nu asa cum spuneti ca am suspendat controalele - va spun direct: au fost verificati 4.000 de angajatori, aplicandu-se amenzi de peste 4 milioane de lei pentru munca nedeclarata. Totodata, au fost controlate companii care incasasera somaj tehnic si chemau oamenii la treaba. Am cerut sa se faca verificari si in acest sens. Continuam. Eu sunt pentru ca romanii sa munceasca cu forme legale si nu ma intereseaza niciun aranjament al vreunei institutii de control, care trebuie sa ii urmareasca pe toti cei care incalca legea", a declarat Alexandru, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, ministrul Muncii a precizat ca luna trecuta au fost verificate 300 de agentii de plasare a fortei de munca, aplicandu-se amenzi intr-un cuantum de peste 235.000 lei.
 
"Ma intereseaza ca aceste agentii pentru plasare a fortei de munca din strainatate sa se implice mai mult pentru a asigura conditii de munca superioare pentru romanii nostri. Totusi trebuie sa va spun ca 15% dintre ei pleaca prin agentii, restul pleaca < >. Respect munca fiecarui om care munceste in Romania, roman sau de alta nationalitate. Am cerut Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca ca impreuna cu Inspectoratul General de Imigrari si cu cei care conduc comunitatile locale sa se implice mai activ. Nu mi-a fost jena sa ofer exemplul personal de implicare pentru cazul a catorva cetateni srilankezi care isi pierdusera locul de munca, dar adevarul este ca am gasit solutii de sistem. Prin doua exemple concrete, la Cluj si la Vrancea, am pus la punct o procedura care a dus la identificarea in 48 de ore de catre institutiile responsabile a locurilor de munca noi pentru cei care le pierdusera.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controale itmamenzi stare de urgentaamenzi munca nedeclarata

Data aparitiei: 10 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Controale ITM: Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru munca nedeclarata si circa 4.000 angajatori verificati Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]