Cum poti optimiza centralizarea pontajului cu o solutie dedicata?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
02 Septembrie 2024
02 Septembrie 2024
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Cum poti optimiza centralizarea pontajului cu o solutie dedicata?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Centralizarea pontajului angajatilor este una dintre activitatile importante ale departamentului de resurse umane dintr-o companie. O aplicatie de pontaj asigura o gestionare corecta a orelor de lucru, contribuind la evitarea erorilor in calculul salariilor, alaturi de alte beneficii importante pe termen lung. In continuare, vom prezenta cum te ajuta o solutie dedicata sa optimizezi procesul de monitorizare si centralizare a datelor de prezenta.

Digitalizarea, alternativa la activitatile manuale repetitive

Procesul manual de colectare a pontajului poate fi consumator de timp, predispus la greseli si de cele mai multe ori dificil de coordonat. Alternativa optima vine sub forma digitalizarii acestui proces prin utilizarea unei solutii software, asa cum este o aplicatie pontaj angajati, care sa se poata integra usor cu un program salarii. Astfel, ai la indemana sisteme care te ajuta sa-ti optimizezi considerabil procesele de HR si payroll.

De ce este important sa eficientizezi gestionarea pontajului

Optimizarea proceselor legate de pontajul angajatilor te ajuta sa ai parte de acuratete maxima si rapiditate in gestionarea timpului de lucru. Sistemele software dedicate proceselor de administrare de personal si salarizare te ajuta sa minimizezi erorile umane si intarzierile in diverse procese, care pot duce la nemultumiri in randul angajatilor, sau chiar la diverse litigii si sanctiuni din partea institutiilor statului. O solutie de pontaj permite monitorizarea exacta a timpului de lucru, dar si integrarea directa cu un program de salarizare, astfel incat toate datele privind orele de munca efectuate sa fie importate usor in aplicatia de payroll. De asemenea, exista astfel de aplicatii care permit personalizarea lor pentru a-ti acoperi cat mai multe dintre nevoile specifice existente in companie.

Cum functioneaza o solutie de pontaj

Un sistem digital de pontaj poate prelua informatiile despre orele lucrate din mai multe surse. Aplicatia permite colectarea datelor de la dispozitivele de tip punch-in si punch-out instalate la punctele de lucru ale companiei, dar si precompletarea datelor de prezenta de catre specialistul HR. De asemenea, angajatii isi pot introduce informatiile despre orele lucrate intr-o pagina creata in acest scop, fiind o modalitate foarte utila mai ales in cazul celor care muncesc remote.

Prin urmare, indiferent daca oamenii muncesc on-site sau de la distanta, poti prelua si centraliza eficient informatiile despre orele lucrate cu un program pontaj. Astfel, ai la indemana in orice moment aceste date, fara sa fii nevoit sa le colectezi din fisiere de tip excel sau de pe hartii de pontaj, si ai acces la o imagine de ansamblu in privinta timpului efectiv de munca.

Integrarea cu un program de salarizare

Unul dintre avantajele importante ale utilizarii unei solutii automatizate de pontaj este posibilitatea integrarii acesteia cu o solutie de payroll. Integrarea acestor doua sisteme aduce mai multe beneficii in ceea ce priveste gestionarea datelor de prezenta si a calculului de salarii.

In primul rand, faciliteaza automatizarea procesului de calcul al salariilor. Astfel, se reduce semnificativ timpul necesar pentru procesarea salariilor, iar termenele limita nu vor mai fi depasite. De asemenea, integrarea aplicatiilor contribuie la diminuarea erorilor umane la minimum.

Importul de date din sistemul de pontaj in cel de salarizare minimizeaza riscul unor greseli care pot aparea in urma introducerii manuale a datelor. Astfel, calculul salariilor va fi mai precis, iar procesul de verificare si validare a datelor va fi simplificat.

Digitalizarea asigura procese eficiente de HR si payroll

Implementarea unor astfel de solutii software este o necesitate pentru orice companie care doreste sa-si optimizeze procesele interne. O gestionare corecta si eficienta a pontajului angajatilor minimizeaza birocratia si sprijina desfasurarea usoara a altor procese de resurse umane. De aceea, este important sa utilizezi o solutie digitala de pontaj in cadrul organizatiei tale.

NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]