Controale ITM pentru a identifica munca la negru

concedii medicaleangajatori romaniacontroale Itm munca la negru
Controale ITM pentru a identifica munca la negru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
In cadrul unei vizite la Timisoara, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la finele saptamanii trecute ca,  in urma discutiilor cu angajatorii, se remarca dorinta acestora de a face noi angajari in perioada urmatoare pentru a creste numarul de salariati, precum si productia. 
 
"Din discutiile pe care le-am avut cu angajatorii in toate aceste zile, proiectiile acestora sunt de crestere a numarului locurilor de munca inclusiv de crestere a productiei. Deci nu exista acest curent din perspectiva celor care creeaza locuri de munca", a spus Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.
 
In acelasi timp, ministrul Muncii a anuntat ca a fost demarata o noua campanie de identificare a muncii la negru si la gri pentru a vedea amploarea fenomenului muncii in afara cadrului legal.
 
"Daca ma raportez la amenzile pe care le-am dat pe parcursul anului trecut si de inceputul anului acesta pe controalele de munca efectuate putem pune ca avem o problema. La finalul campaniei vom evalua si vom prezenta datele si vom face publice si masurile. Pana atunci pregatim o modificare a cadrului legal prin care sa definim ce inseamna munca subdeclarata in Romania, pentru ca acum nu este definita printr-un cadru legal, si intentionam sa dam mai multa libertate inspectorilor de munca cand descopera in teritoriu situatii de munca la negru sau subdeclarata", a precizat ministru. 
 

Concediile medicale din Romania

In opinia sa, exista in Romania problema concediilor medicale si care trebuie reglementata de Ministerele Sanatatii, Muncii si de Interne, deoarece asupra fraudelor existente trebuie sa intervina autoritatile.
 
"Problema concediilor medicale in Romania exista, nu poate fi negata (...) exista si pentru mediul economic, problema sesizata in discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii mediului de afaceri, dar aceasta nu tine de Ministerul Muncii, Sanatatii si cel de Interne, pentru ca eu cred cu tarie ca acolo unde exista fraude in privinta acordarii de concedii medicale, institutiile statului trebuie sa intervina", a declarat Raluca Turcan, citata de aceeasi sursa.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce modificari a adus celebra Lege nr. 283/2022?


Legea nr. 283/2022 a creat mai multe probleme decat a rezolvat!

Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative aplicabile in 2023, implicatii, controverse, solutii, comentarii, intrebari si raspunsuri!

Raspunsuri impecabile la 4 mari intrebari:

1) Ce modificari a adus celebra Lege nr. 283/2022?  
2) Care sunt implicatiile, inclusiv cele foarte subtile, ale acestor modificari?
3) La ce alte aspecte legate de legislatia muncii trebuie sa fiti foarte atent in aceasta perioada?
4) Cu ce situatii sensibile e posibil sa va confruntati in 2023?

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedii medicaleangajatori romaniacontroale Itm munca la negru

Data aparitiei: 13 Septembrie 2021
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Urmareste-ne pe Google News
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Controale ITM pentru a identifica munca la negru Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Incetarea CIM din motive neimputabile salariatului da dreptul acestuia la indemnizatie de somajIntrebare: Salariatul care si-a incetat activitatea in baza art. 55 lit. b) din Codul muncii poate solicita ajutor de somaj?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Diverse venituri. Declaratia 112Intrebare: Art. 76 ain 4 si 4 (1) prevede o lista de venituri printre care si - f) contravaloarea echipamentelor tehnice, a echipamentului individual de protectie si de lucru, a alimentatiei de protectie, a medicamentelor si materialelor igienico-sanitare, a altor drepturi privind sanatatea si securitatea in munca, precum si a uniformelor obligatorii si a drepturilor de echipament, ce se acorda potrivit legislatiei in vigoare; - p) cheltuielile efectuate de angajatori/platitori pentru pregatirea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"
MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]