Contracte de mandate. Mai sunt necesare fisele de post?

Director contract de mandatecontract de managementfisa de postoug 109/2011
Contracte de mandate. Mai sunt necesare fisele de post?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
“Posturile de conducere din cadrul societatii, respectiv director general, economic, tehnic au fost ocupate prin procedura de selectie conform OUG nr.109/2011 incheindu-se cu acestia contracte de mandate. Mai este necesara intocmirea de fise de post in conditiile in care atributiile posturilor sunt enumerate in contractele de mandat?”
 
Raspunsul specialistului:
 
Fisa postului este un document reglementat prin Legea nr. 53/2003 Codul muncii si reprezinta un document specific relatiilor de munca, fiind anexa la contractul individual de munca al salariatului. 
 
Fisa postului contine atributiile pe care trebuie sa le duca la indeplinire titularul contractului individual de munca. Se utilizeaza si in cazul functionarilor publici, conform reglementarilor specifice din domeniul functiei publice.
 
In cazul prezentat de dumneavoastra, directoratul societatii isi desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat, incheiat conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, care contine deja atributiile si responsabilitatile functiei si nu in baza unui contract individual de munca, incheiat conform Codului muncii. De altfel nici OUG nr. 109/2011 si nici Normele de aplicare, aprobate prin HG nr. 722/2016, nu prevad intocmirea unui asemenea document care sa fie anexat contractului de mandat.
 
Astfel, in opinia noastra nu trebuie intocmite fise de post pentru directorii societatii care isi desfasoara activitatea in baza unor contracte de mandat.

 
Raspuns oferit de Adina Popescu, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro 
 
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Director contract de mandatecontract de managementfisa de postoug 109/2011

Data aparitiei: 05 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contracte de mandate. Mai sunt necesare fisele de post? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

FISA DE POST: Consilier Juridic250 modele de fise de post editabile si actualizate conform GDPR 2020Cum se poate modifica fisa postului? Intocmim act aditional sau decizie?FISA DE POST asistent medical 2022 - medicina munciiSSM: Care sunt obligatiile si responsabilitatile in cazul manevrarii unei macarale

ULTIMELE ARTICOLE

Norme SSM - Accidentarea prin utilizarea incorecta a echipamentului de muncaNorme SSM: responsabilitati specifice operatorilor RSVTIFisa postului pentru consilier economist in gestiune economicaFisa postului pentru Director ComercialLipsa fiselor SSM si neefectuarea instruirii periodice. Ce SANCTIUNI se vor aplica?
Mai multe articole despre fisa de post
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]